14.3.2017 14:36 | MobilMania

Skladací telefón od Samsungu má osloviť náročných

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Prvé podobné telefóny zrejme uvidíme ešte v tomto kalendárnom roku.

Juhokórejský Samsung sa v súvislosti s plne flexibilnými, resp. skladacími telefónmi spomína veľmi často. Hoci napokon počas MWC 2017 k tejto téme nič oficiálne neprezradil, prvé podobné smartfóny máme očakávať ešte v tomto kalendárnom roku.

Podľa dostupných správ však rolovateľný (skladací) telefón nebude určený pre každého. Mal by predstavovať akúsi špičku ponuky výrobcu. Očakávať tak môžeme nielen prémiové materiály, špičkové technické parametre, ale aj vysokú „luxusnú“ predajnú cenu. Potenciálne však získame unikátne zariadenie, ktoré môže predstavovať budúcnosť smartfónov.

Čítajte aj Skladací telefón zrejme tento rok ponúkne aj LG

S rolovateľnými (skladacími) telefónmi už totiž koketujú aj ďalší výrobcovia a predovšetkým v budúcom kalendárnom roku by sme sa mali dočkať zaujímavých noviniek.

Samsung však podľa dostupných zdrojov nechce príchod inovatívnych telefónov zbytočne urýchliť. Stránka PhoneArena.com uvádza , že spoločnosť plánuje na úvod vyrobiť tisícky prototypov podobných telefónov, ktoré následne priamo ponúkne vybraným partnerom na detailné testovanie. Následne sa rozhodne, ako bude postupovať ďalej.

Prvé rolovateľné telefóny od Samsungu by sa mohli objaviť v priebehu tretieho kvartálu tohto roka. Hlavná expanzia podobných telefónov sa však očakáva až v budúcom roku. Prípadne i neskôr.

Čítajte aj Významný zdroj potvrdil detaily o Samsung Galaxy S8 a S8+

Samsung momentálne chystá príchod nových vlajkových lodí S8 a S8+ s 5,8-palcovým, resp. 6,2-palcovým displejom. Ponúknuť majú obojstranne zakrivené displeje. Predstavenie telefónov je naplánované na 29. marca.