15.3.2017 09:26 | MobilMania

Takto bude podľa všetkého vyzerať softvér Samsungu Galaxy S8

Zdroj: Sammobile.com

Minimum rušivých prvkov či odstránené popisky aplikácií. Spoločnosť sa zjavne pokúsi zaujať jednoduchosťou.

O pripravovanej vlajkovej lodi spoločnosti Samsung sa už vďaka neoficiálnych zdrojom informácií čo-to vie . Významnou neznámou však doteraz bol softvér novinky, ktorému sa veľa (ak vôbec nejaké) únikov nevenovalo.

fotogaléria
Ikony v novom Samsungu Galaxy S8 (zdroj: SamMobile) Zdroj: Sammobile.com

Situáciu ale teraz mení web SamMobile. Jeden z jeho čitateľov totiž v novej verzii aplikácie Smart Switch údajne objavil snímky domovskej obrazovky očakávaného Galaxy S8. Mimochodom, spomínaná aplikácia pomáha používateľom pri migrácii dát zo starého smartfónu na nový model od Samsungu.

Obrázkom na dôveryhodnosti pridáva aj pomer ich strán. Nejde síce o nedávno skloňované 6:4 , po zaokrúhlení sme sa ale dopočítali k pomeru 18:9.

Čítajte aj Významný zdroj potvrdil detaily o Samsung Galaxy S8 a S8+

Stávka na jednoduchosť

Vyzerá to teda tak, že v Kórei sa tento rok pokúsia zaujať minimalizmom. Ikony predinštalovaného softvéru sú totiž zredukované iba na obrysy, názvy jednotlivých položiek v zozname aplikácií zmizli úplne a miniaplikácia počasia zobrazuje iba jednoduchý obrázok a teplotu.

fotogaléria
Minimalistické prostredie Samsungu Galaxy S8 vo verzii bez zoznamu aplikácií (zdroj: SamMobile) Zdroj: Sammobile.com

Všímavejším zrejme neunikli ani softvérové klávesy a rozdiel medzi obrázkami hore a dole. Vyššie je totiž zobrazená domovská obrazovka bez zoznamu aplikácií, so všetkými ikonami uloženými priamo na ploche. Dole je naopak „tradičnejší“ variant, teda s plochou izolovanou od zoznamu nainštalovaného softvéru.

fotogaléria
Minimalistické prostredie Samsungu Galaxy S8 vo verzii so zoznamom aplikácií (zdroj: SamMobile) Zdroj: Sammobile.com

Na záver dodajme, že novinka by mala na trh prísť s predinštalovaným Androidom 7.0 Nougat doplneným o nadstavbu Samsung Experience , donedávna známu ako TouchWiz. Oficiálne predstavenie sa bude podľa všetkého konať 29. marca.