16.3.2017 20:49 | MobilMania

Telefón Samsung Galaxy Note 4 explodoval počas nočného nabíjania. Poranil malé dieťa.

Zdroj: GUIZHOU METROPOLITAN DAILY/WECHAT

Podľa výrobcu je zrejme na vine neoriginálna batéria.

V čínskej provincii Kuej-čou (anglicky Guizhou) bol zaznamenaný ďalší výbuch batérie smartfónu. Tá tentoraz patrila Samsungu Galaxy Note 4, ktorý majitelia nechali v noci nabíjať, hneď vedľa svojej päťročnej dcéry. Informuje o tom Mashable.

Explózia nastala o 4. ráno, pričom oheň dieťaťu popálil tvár, ruky a spálil vlasy. Horieť začala aj prikrývka, na ktorej dcéra spala. Následkom popálenín nemohlo malé dievča jesť, rozprávať ani spať. Ako jej rodičia uviedli, je možné, že na tento incident jej zostane doživotná spomienka v podobe jaziev.

fotogaléria
Takto vyzeral telefón Galaxy Note 4 po výbuchu (Zdroj: GUIZHOU METROPOLITAN DAILY/WECHAT) Zdroj: GUIZHOU METROPOLITAN DAILY/WECHAT

Otec dievčaťa Feng Lingling uviedol, že smartfón zakúpil minulý rok v auguste v okrese Pchu-ting, blízko miesta An-šun, kde rodina žije. Za zariadenie zaplatil 2 699 jüanov, v prepočte asi 367 eur.

Čítajte aj Tvorca Li-Ion batérií pracuje na odolnejšom a bezpečnejšom nástupcovi

Predajca telefónu potvrdil, že išlo o štandardný výrobok. Samsung však poslal na miesto explózie svojich zamestnancov a tí zistili, že Fengov mobil obsahoval falošnú batériu, ktorá nepochádzala priamo od výrobcu.

fotogaléria
Popálenému dieťaťu zrejme po nepríjemnom zážitku zostanú na tvári jazvy. (Zdroj: GUIZHOU METROPOLITAN DAILY/WECHAT) Zdroj: GUIZHOU METROPOLITAN DAILY/WECHAT

Spoločnosť Samsung tiež vydala k incidentu oficiálne stanovisko, v ktorom uviedla, že ju mrzí zranenie malého dieťaťa a je v kontakte s majiteľom telefónu, aby objasnila príčinu výbuchu.

(1 EUR = 7,3438 CNY)