19.3.2017 12:10 | MobilMania

Nemeckej polícii sa zapáčili Lumie. Pobočka v Hamburgu kúpila smartfóny za 100-tisíc

Zdroj: Microsoft

Zamestnanci môžu na smartfónoch vďaka platforme UWP využívať rovnaké aplikácie ako na desktopoch. Hlavnú nevýhodu systému pritom využili vo svoj prospech.

Hoci mobilný Windows je v porovnaní s ostatnými systémami už prakticky mŕtvy, zdá sa, že v profesionálnej a biznis sfére má stále čo ponúknuť. Dokazuje to aj najnovšia transakcia hamburskej polície, ktorá si za zhruba 100-tisíc eur zaobstarala 900 smartfónov značky Lumia. Téme sa venoval web MSPoweruser.

fotogaléria
Vďaka platforme UWP strávia policajti menej času „nad papiermi“ (zdroj: MSPoweruser) Zdroj: MSPoweruser

Kúpu zariadení s pomerne nepopulárnym systémom nemecká polícia ospravedlňuje potenciálom platformy UWP. Vďaka nej totiž zamestnanci môžu na smartfónoch využívať rovnaké aplikácie ako na laptopoch či desktopoch. Hovorí sa napríklad o prístupe k informačným systémom, internej komunikácii či elektronickom podávaní hlásení.

fotogaléria
Mobilný Windows dokáže vďaka UWP pracovať s rovnakými aplikáciami ako desktop (zdroj: MSPoweruser) Zdroj: MSPoweruser
Čítajte aj Mobilný trh: BlackBerry ani Windows prakticky neexistujú

Nedostatok aplikácií, ktorým je platforma známa, pritom vraj polícii skôr vyhovuje. Má totiž väčšiu istotu, že zamestnanci nebudú na pracovných smartfónoch používať sociálne siete, hrať hry a podobne. Navyše, malý trhový podiel znamená, že platforma nie je ani veľkým lákadlom pre hackerov.