20.3.2017 17:54 | MobilMania

Zamestnanci Googlu vydali ďalšiu komunikačnú aplikáciu. Nemá klávesnicu

Zdroj: Supersonic

Zatiaľ nie je oficiálnou súčasťou balíčka komunikačných aplikácií od Google.

Supersonic je názov novej komunikačnej aplikácie, ktorú vytvorili zamestnanci Google združení v projekte Area 120. Nový komunikátor prichádza so zaujímavou funkcionalitou, kde primárnu úlohu zohrávajú hlasové správy, umelá inteligencia a smajlíci, upozornil portál Mashable.

Supersonic sa od klasických komunikačných aplikácií výrazne odlišuje, neobsahuje totiž klávesnicu. Používateľ správy vytvára len pomocou hlasového zaznamenávania. Odkaz je v reálnom čase prepísaný do textovej podoby a zobrazený aj druhému účastníkovi komunikácie. Aplikácia navyše využíva pri prepise hlasu aj emotikony a nahradzuje nimi vhodné slová či spojenia.

fotogaléria
Záznam hlasových správ je primárnou súčasťou novej aplikácie (zdroj: Supersonic) Zdroj: Supersonic

Používatelia však nie sú odkázaní len na prepísaný text, môžu si vypočuť aj nahraný hlasový záznam. Supersonic tiež obsahuje funkciu známu najmä zo Snapchatu, teda že po vypočutí správy dôjde k jej automatickému zmazaniu.

Obmedzená dostupnosť

Pracovníci z Area 120 predstavili aplikáciu len pred pár dňami, dostupná je však pre Android a iOS iba v angličtine a v pár vybraných regiónoch, medzi ktoré Slovensko nepatrí.

Nainštalovať ju však môžete aj v predstihu z alternatívneho zdroja – APK Mirror.