21.3.2017 15:04 | MobilMania

Vyšla ďalšia beta Androidu 7.1.2. Zmeny potešia nielen majiteľov Pixelu C

Zdroj: Android Police

Nexus 6P dostál gestá na snímači odtlačkov prstov, Pixel C zase upravený Pixel Launcher.

Spoločnosť Google začala v uplynulých hodinách s distribúciou v poradí už druhého beta zostavenia pripravovaného Androidu 7.1.2 Nougat. Pre používateľov zaregistrovaných v programe Android Beta je aktualizácia dostupná na všetkých podporovaných modeloch a nesie spoločné označenie NPG47I. Téme sa venoval web Android Police.

Čítajte aj Android 7.1.2 Nougat zrejme príde čoskoro, spolu s aprílovými záplatami

Okrem opráv drobných chýb a najnovších bezpečnostných záplat však zostavenie prináša aj ďalšie novinky. Poteší predovšetkým majiteľov smartfónu Nexus 6P, ktorí už tiež môžu notifikačnú lištu otvárať potiahnutím po snímači odtlačkov prstov a tabletu Pixel C, teraz už plnohodnotne patriaceho do rodiny Pixel.

fotogaléria
Možnosť otvoriť notifikačnú lištu iba potiahnutím po snímači odtlačkov prstov už ponúka aj Nexus 6P (zdroj: redakcia) Zdroj: redakcia

Pixel C totiž v rámci tejto aktualizácie dostal mierne upravený Pixel Launcher a nové, vyplnené navigačné tlačidlá. Zmien sa dočkala takisto obrazovka s naposledy spustenými aplikáciami, ktorá bola viac prispôsobená rozhraniu tabletu.

fotogaléria
Tablet Pixel C sa v druhom beta zostavení Androidu 7.1.2 dočkal zmien v používateľskom prostredí (zdroj: Android Police) Zdroj: Android Police

V čase písania článku ešte Factory Images novej aktualizácie dostupné neboli.