31.3.2017 14:00 | MobilMania

Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+ dostanú aj špeciálnu Microsoft edíciu

Zdroj: Ján Trangel

Novinky sa začnú na trhu predávať od budúceho mesiaca.

Spoločnosť Samsung tento týždeň oficiálne predstavila svoje nové high-endové smartfóny, resp. tabletofóny Galaxy S8 a Galaxy S8+. Okrem takzvaných základných verzií sa však budú na trhu ponúkať aj rôzne špeciálne edície. Jednou z prvých, ktoré už boli oficiálne oznámené, bude takzvaná Microsoft edícia oboch spomínaných telefónov. Na tému upozornil web Theverge.com.

Čítajte aj 5 postrehov o novom top smartfóne od Samsungu

Základný rozdiel medzi klasickou ponukou a „Galaxy S8 / Galaxy S8+ Microsoft Edition“ bude predstavovať (výrazne) rozšírená paleta produktov a služieb od Microsoftu, ktorá bude dodaná na zariadenia. Meniť sa však nemajú technické parametre ani farby.

Samsung Galaxy S8 naživo (foto: Ján Trangel) Zdroj: Ján Trangel

Dodajme, že Microsoft a Samsung už pritom majú podpísanú exkluzívnu dohodu, v rámci ktorej sú na zariadeniach ako Galaxy S7 a Galaxy S7 edge predinštalované produkty Word, Excel, PowerPoint, OneDrive aj Skype. Tieto „základné“ aplikácie od Microsoftu majú byť ponúkané aj na všetkých verziách Galaxy S8 / Galaxy S8+. K nim sa však teraz v rámci špeciálnej edície pridajú napríklad Cortana alebo Outlook.

Čítajte aj Samsung uviedol Galaxy S8 a S8+: Všetky informácie na jednom mieste

Ponuka však podľa dostupných správ má platiť len pre USA (US obchody Microsoftu). O potenciálnej dostupnosti Galaxy S8 a Galaxy S8+ Microsoft Edition v Európe nie sú známe žiadne správy.