7.4.2017 17:11 | MobilMania

Samsung vraj už pracuje na novom Galaxy S9

Zdroj: Ján Trangel

Aktuálna vlajková loď sa ešte len začne predávať.

Hoci nová vlajková loď od firmy Samsung v podobe Galaxy S8, resp. Galaxy S8+ sa ešte ani nezačala predávať na trhu, juhokórejský výrobca už údajne pracuje na jej nástupcovi. Zrejme pôjde o „Galaxy S9“.

Predbežne ide o nepotvrdené správy od dobre informovaných zdrojov, písali Phonearena.com či Sammobile.com .

Samsung Galaxy S8+ naživo (foto: Ján Trangel) Zdroj: Ján Trangel

Predbežne má Samsung pracovať len na vybraných kľúčových častiach nového smartfónu, pričom špeciálne sa spomínal displej. Samsung má na novom Galaxy S9 pracovať od konca uplynulého mesiaca.

Čítajte aj Samsung Galaxy S8+ bude existovať aj vo verzii so 6 GB RAM a 128 GB flashu

Médiá pripomínajú, že práce na súčasnom Galaxy S8 odštartovali o šesť mesiacov neskôr. Takýto „časový predstih“ však môže napríklad súvisieť s výrazne rozšírenými stupňami kontroly produktov, aby sa predišlo vlaňajšiemu škandálu s Note 7.

Zdroje tiež naznačujú, že aj Galaxy S9 bude ponúkaný v dvoch veľkostiach. Nie je pritom vylúčené, že opäť pôjde o kombináciu 5,8-palcového a 6,2-palcového displeja.

Čítajte aj Samsung uviedol Galaxy S8 a S8+: Všetky informácie na jednom mieste

Samsung zároveň intenzívne pracuje na príchode ďalšej vlajkovej lode pre tento kalendárny rok – pôjde o ďalšiu generáciu „problematického“ tabletofónu Note. Predpokladaný „Galaxy Note 8“ s kódovým označením „Great“ má okrem iného ponúknuť 6,32-palcový displej.

Možno tiež prinesie špeciálny snímač odtlačkov prstov implementovaný pod sklom displeja – uvedená funkcionalita sa údajne pôvodne mala objaviť už v Galaxy S8.

Video: Toto sú vlajkové lode Samsungu. Veľký displej a množstvo noviniek: