18.4.2017 10:30 | MobilMania

YouTube testuje nové minimalizované prehrávanie v mobiloch

Zdroj: Android Police

Minimalizovanej podobe pribudli ovládacie prvky a línia zobrazujúca priebeh prehrávania.

Minimalizovaná podoba prehrávania videí z portálu YouTube je už nejakú dobu súčasťou aplikácie YouTube pre iOS aj Android, spoločnosť však pracuje na jej vylepšení. Niekoľko používateľov si všimlo, že v miniatúre videa pribudli ovládacie prvky a zobrazenie stavu prehrávania, informuje web Android Police.

Čítajte aj YouTube má ukrytý tmavý režim. Takto ho aktivujete

Zmeny sa objavujú vo verzii YouTube 12.13.53 pre Android. Minimalizovaná podoba už nepredstavuje len „plávajúce“ okno s videom. Po novom sa video presunulo na celý spodný okraj a obsahuje aj tlačidlá pre zastavenie/spustenie prehrávania a možnosť vypnúť prehrávanie videa.

Starý dizajn minimalizovanej podoby vpravo, nový vľavo. Nová podoba disponuje tlačidlami pre ovládanie a status barom (zdroj: AndroidPolice) Zdroj: Android Police

Zároveň sa v okne tiež nachádza červená čiara zobrazujúca aktuálny progres v prehrávaní videa podobne ako na klasických webových stránkach YouTube. Vďaka tomu viete, kedy smelo môžete kliknúť na iné video, lebo súčasné sa blíži ku koncu. Režime picture-in-picture zostáva, videá sú však prehrávané na celú šírku displeja zariadenia.

Čítajte aj Aplikácia Fotky Google po novom dokáže stabilizovať aj už natočené videá

Nová podoba je zatiaľ len vo fáze testovania a YouTube neprezradil, kedy ju zavedie do ostrej prevádzky všetkým používateľom.