19.4.2017 08:25 | MobilMania
Video

Snadragon 835 aj 2K displej: Nový Sharp Aquos R

Zdroj: Sharp

Novinka sa tiež môže pochváliť smart dockom aj asistentom na báze umelej inteligencie.

Japonská spoločnosť Sharp prekvapila predstavením svojho nového smartfónu, ktorý ako jeden z vôbec prvých disponuje výkonným čipsetom Snapdragon 835.

Podobne ako napríklad Samsung Galaxy S8, resp. Galaxy S8+, ktorý prichádza do predaja. Zariadenie bude na trhu známe ako Aquos R, píše web Gizmochina.com.

Čítajte aj Test Samsung Galaxy S8+: Takto má vyzerať top smartfón

Vlajková loď firmy, ktorá je skôr známa svojimi displejmi/TV so sebou ďalej prináša 5,3-palcový HDR displej s 2K rozlíšením a 120 Hz. Ide pritom o typ IGZO displeja.

Spomínaný čipset Snapdragon 835 je párovaný so 4 GB operačnej pamäte RAM a 64 GB vnútorného flash priestoru. Prípadná podpora pamäťových kariet microSD sa nespomína.

fotogaléria
Sharp Aquos R Zdroj: Sharp

Aquos R ďalej disponuje 22,6-megapixelovým hlavným fotoaparátom (f/1.9), pri ktorom môžeme využiť rýchly autofocus, LED blesk aj optickú stabilizáciu obrazu. Predná selfie kamera je 16,3-megapixelová.

Za pozornosť stojí aj prítomnosť batérie s kapacitou 3 160 mAh a podporou rýchleho nabíjania pod patronátom technológie Quick Charge. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov zabudovaný do predného tlačidla Home. Operačným systémom je už Google Android 7.1 Nougat.

fotogaléria
Sharp Aquos R Zdroj: Sharp

Top model značky sa nezaobíde ani bez asistenta na báze umelej inteligencie. Výrobca pritom vsadil na vlastné riešenie v podobe asistenta „Emopa“. K dispozícii máme navyše aj inteligentný dock „Robokuru“, ktorý s asistentom Emopa úzko kooperuje.

Pomocou docku môžeme telefón nabíjať, no zároveň plní aj úlohy navyše. Napríklad pri prichádzajúcich hovoroch začne dock rotovať a hľadá tvár svojho majiteľa za pomoci prednej kamery.

fotogaléria
Sharp Aquos R Zdroj: Sharp

Sharp Aquos R disponuje kovovým rámom a sklom na prednej i zadnej strane. Nezabudlo sa ani na 3,5mm jack pre slúchadlá a spomína sa tiež zvýšená odolnosť voči prachu a vode. Na výber má byť čierna i strieborná farba. Informácie o dostupnosti sú zatiaľ nejasné, no primárnym trhom bude zrejme Japonsko.