26.4.2017 13:00 | MobilMania
Odporúčame

Orange má 4G do domu: 30/2 Mbit/s za 20 eur. S 300 GB FUP

Zdroj: Orange

Operátor spustil rýchly internet do domácnosti cez LTE sieť. Programy má aj pre firmy.

Článok z 9:34 sme o 13. hodine doplnili vo vyznačených miestach. 

Od dnešného dňa začal Orange predávať nové internetové programy cez svoju štandardnú 4G sieť. Na výber je zatiaľ z dvoch balíčkov za 10 a 15 a 20 eur.

„Aj v okrajovejších či vidieckych oblastiach bez prístupu k optickému alebo inému spoľahlivému internetovému pripojeniu tak budú môcť zákazníci využívať kvalitný internet,“ uviedol Orange v tlačovej správe.

FUP je 300 GB Zdroj: Orange

Aktuálne je 4G sieť dostupná pre 80 percent populácie . Dostupné sú dva programy, ktoré sa líšia cenou, množstvom predplatných dát a aj rýchlosťou:

  • Domáci 4G internet Optimal za 15 eur – rýchlosť 15/1 Mbit/s, 60 GB predplatených dát, následne spomalenie na 0,13 Mbit/s. Wi-Fi router TP Link MR 200 za 19,9 eura.
  • Domáci 4G internet Premium za 20 eur – rýchlosť 30/2 Mbit/s, 300 GB predplatených dát, následne spomalenie na 0,26 Mbit/s. Wi-Fi router TP Link MR 200 za 1 euro.

Samoinštalácia je v oboch prípadoch bezplatná. Aktivácia služby stojí 9,9 eura.

Ceny platia pri dvojročnej viazanosti. Wi-Fi router TP Link MR 200 stojí bez časového záväzku 129 eur.

Operátor tvrdí, že služba je viazaná na miesto inštalácie – nie je isté, či je SIM spárovaná so zariadením, respektíve či bude fungovať aj mimo adresy zriadenia.

Doplnené o 13:00 : Operátor uviedol, že je možné využívať aj 3G sieť - tých klientov, ktorí nie sú v pokrytí 4G, chce operátor upozorniť, že rýchlosti služby môžu byť nižšie. 

Program nebude možné využívať na inom mieste, ako uvediete v zmluve. „Služba je technicky viazaná na miesto inštalácie, detaily špecifikovať nebudeme. V prípade, že zákazník opustí lokalitu, vystavuje sa riziku okamžitého odpojenia od služby, aj pokute," povedala hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová. 

Zľava pre prvých 10-tisíc klientov 

Orange v tlačovej správe avizoval, že prvých 10-tisíc zákazníkov so službou získa TV službu zadarmo. Reálne ale ide o zľavu z faktúry na službu.

„Domáci 4G internet prináša možnosť mať televíziu zadarmo. Stačí, ak zákazník pri kúpe služby uvedie operátora, u ktorého je viazaný a termín, dokedy je ešte vo viazanosti. Za to získa od Orangeu bonus vo výške 5  alebo 6 eur mesačne podľa vybraného variantu služby,“ tvrdí operátor.

Čítajte aj Orange vo Francúzsku vstupuje do bankovníctva. Bankou pod vlastnou značkou

Táto suma má slúžiť napríklad na pokrytie nákladov na existujúcu TV službu od iného operátora. 

Doplnené o 13:00 : Zákazníci v prípade splnenia podmienok získajú zľavu 5, 6 alebo 10 eur mesačne podľa programu. Túto sumu bude možné využiť napríklad na existujúcu TV službu. 

Zároveň nebudete musieť operátorovi predkladať zmluvu s iným poskytovateľom - vraj zákazníkom dôveruje a verí, že informácie budú pravdivé a platné. Teoreticky môžu zľavu získať na službu aj klienti, ktorí nemajú u konkurencie inú TV službu. 

Aj pre firmy

Spoločnosť začala službu ponúkať aj pre firmy. Ponúkajú vyšší objem dát, ale aj výrazne vyššie rýchlosti po ich vyčerpaní:

  • Firemný 4G internet Optimal za 30 eur – rýchlosť 40/10 Mbit/s, 300 GB predplatených dát, následne spomalenie na 0,5 Mbit/s.
  • Firemný 4G internet Premium za 50 eur – rýchlosť 225/50 Mbit/s, 400 GB predplatených dát, následne spomalenie na 1 Mbit/s.

Ešte o 10 eur výhodnejšie je možné získať programy, ak máte viazanosť u iného operátora – Orangeu je potrebné uviesť, u ktorého poskytovateľa má zákazník službu a termín, dokedy je viazaný.

Dostupná je možnosť predplatiť si ďalšie dáta – 10 GB za 10 eur, alebo 20 GB za 20 eur. Vybrať si môžete aj trvalé zvýšenie dát o 50 GB za 15 eur. 

Doplnené o 13:00 : Dáta si môžu dokúpiť bežní aj firemní zákazníci. Operátor zatiaľ neuvažuje o tom, že by si klienti mohli dokúpiť vyššiu rýchlosť služby po minutí predplateného objemu dát.