27.4.2017 15:18 | MobilMania
Odporúčame

Klávesnica Google Gboard: Úprava textu sa dočkala zásadného vylepšenia

Zdroj: Venture Beat

Nové rozhranie je zatiaľ dostupné iba pre zariadenia s operačným systémom Android.

Spoločnosť Google v týchto dňoch distribuuje aktualizáciu svojej aplikácie Gboard, ktorá používateľom výrazne zjednoduší úpravu napísaného textu na smartfónoch. Okrem iného totiž do klávesnice pribudlo celkom nové rozhranie. Téme sa venoval web VentureBeat.

Čítajte aj V Google Play odhalili škodlivý kód. Ukrýval sa v návodoch pre hry

Po novom stačí ťuknúť na tlačidlo G v ľavom hornom rohu klávesnice a vybrať ikonu kurzora s dvomi šípkami. Následne sa otvorí obrazovka so smerovými tlačidlami a možnosťami ako vybrať, kopírovať či prilepiť.

Rozhranie pridané do klávesnice v praxi (zdroj: VentureBeat) Zdroj: Venture Beat

Cieľom novinky je poskytnúť používateľom pohodlnejšiu alternatívu k presúvaniu kurzora dotykom, čo je na mobilných zariadeniach známe najmä svojou nepresnosťou. Za zmienku ale stojí aj možnosť posúvať kurzor potiahnutím po medzerníku, ktorá je síce v Gboard dostupná už dlhšiu dobu, poslúži však iba pri jednoduchších úpravách.

Na záver dodajme, že funkcia bola doteraz dostupná iba pre testerov aplikácie. Ak teda máte záujem vyskúšať si novinky ešte pred ich oficiálnym uverejnením, do betatestu Gboard sa môžete prihlásiť prostredníctvom tohto odkazu .

Ako však upozorňuje sám Google, testovacie zostavenia môžu obsahovať chyby alebo byť nestabilné.