6.5.2017 18:50 | MobilMania

Potvrdené: Smartfón OnePlus 5 uvidíme už toto leto

Zdroj: OnePlus

Firma sa pre skok z označenia 3 na 5 rozhodla aj preto, že túto číslicu na chrbte nosí hráč NBA Robert Horry, ktorému fandia zamestnanci.

Na trhu so smartfónmi a tabletmi sa nestáva často, aby sa spoločnosti oficiálne vyjadrovali k svojim pripravovaným produktom ešte pred ich uvedením. Výnimkou je čínska firma OnePlus, ktorá ale tentoraz veľa informácií nezverejnila. Téme sa venoval web The Verge.

Čítajte aj Nový OnePlus 5 vraj ponúkne až 8 GB RAM

Definitívne tak vieme, že ďalší telefón spoločnosti ponesie označenie OnePlus 5 a riadne predstavený bude niekedy v lete. Ako už naznačovali predošlé úniky informácií, jedným z dôvodom na preskočenie čísla 4 je jeho povesť v Číne, teda domácom trhu OnePlus. Miestni ho totiž považujú za nešťastné.

OnePlus 3 (zdroj: OnePlus) Zdroj: OnePlus

Okrem toho ale k rozhodnutiu nepriamo prispel aj bývalý hráč basketbalovej ligy NBA Robert Horry, ktorý mal na drese práve číslicu päť. Medzi zamestnancami OnePlus má veľa fanúšikov a v kanceláriách firmy v čínskom Šen-čene navyše visia aj dva jeho obrazy.

A hoci telefón bude predstavovať v poradí piaty prírastok do hlavnej produktovej línie spoločnosti (po OnePlus One, OnePlus Two, OnePlus 3 a OnePlus 3T), podľa výrobcu tento fakt pri výbere označenia novinky vplyv nemal.