10.5.2017 19:43 | MobilMania
Video

Na internet unikol video render pripravovanej vlajkovej lode HTC

Zdroj: OnLeaks

Oficiálne predstavenie novinky je naplánované na 16. mája.

Nedávno sme vám priniesli technické parametre očakávanej vlajkovej lode HTC U 11. Hoci je oficiálne predstavenie smartfónu naplánované na 16. mája, jeho video render unikol už teraz. Mal by pritom pochádzať z priemyselného nákresu CAD. Informuje o tom 91 Mobiles.

Čítajte aj Plánovaný HTC U 11: Unikli detailné parametre

Na snímkach i videu môžeme vidieť smartfón v červenom prevedení, ktorý sa svojim dizajnom ponáša na predchodcov z modelovej línie U. Na zadnej strane nájdeme fotoaparát a LED diódu. Nechýba ani logo taiwanského výrobcu HTC.

fotogaléria
Takto by mal vyzerať nový top model HTC (Zdroj: OnLeaks) Zdroj: OnLeaks

Na prednej strane sa nachádza nad displejom selfie fotoaparát. Naopak pod displejom je umiestnený snímač odtlačkov prstov. Okrem tlačidla na reguláciu hlasitosti sa na bočnej strane nachádza aj tlačidlo na zapnutie zariadenia. Spodná hrana telefónu je potom „rezervovaná“ pre USB-C konektor.

Prvotriedna výbava a Edge Sense

Azda najväčším lákadlom pripravovaného telefónu by mala byť funkcia Edge Sense. Vďaka nej má byť možné alternatívne ovládať telefón pomocou rôznych dotykov (gest) na ráme, respektíve bočných stranách zariadenia.

Pripomeňme, že HTC U 11 by mal disponovať 5,5-palcovým Super LCD displejom s QHD rozlíšením. Chýbať by nemalo ani ochranné sklo Gorilla Glass 5. Zariadenie bude poháňané procesorom Qualcomm Snapdragon 835.

Procesoru budú sekundovať 4 GB alebo 6 GB operačnej pamäte RAM. Rovnako budú dostupné dva varianty vnútornej pamäte, konkrétne 64 a 128 GB. Nechýba podpora microSD kariet.

Samozrejmosťou je prítomnosť 12-megapixelového hlavného fotoaparátu (Ultrapixel 3) doplneného o 16 MP prednú selfie kameru. Smartfón bude napájaný 3 000 mAh batériou. Softvérovo bude HTC U 11 vybavený operačným systémom Android Nougat 7.1.1. s nadstavbou HTC Sense.