11.5.2017 13:09 | MobilMania

iPhone 8 napokon nebude meškať, dodávatelia vraj všetko stihnú

Zdroj: redakcia

Továrne, kde sa bude ďalší iPhone zostavovať, zvyšujú tempo náboru a výcviku nových montérov.

Predstavenie iPhone 8 prebehne v očakávanom termíne v septembri a Apple spustí predaj zariadenia v priebehu októbra.

S takouto informáciou prišiel portál Digitimes s odvolaním sa na správu čínskeho média Economic Daily News (EDN). To by znamenalo, že sa nepotvrdia dohady o posunutí začiatku výroby až na november.

Čítajte aj Na nový iPhone 8 si možno budeme musieť počkať až do novembra

Dodávatelia majú byť pripravení

Predošlé špekulácie hovorili o oneskorení produkcie z dôvodu spomalenia pri výrobe určitých komponentov. Najnovšia správa však tvrdí, že rôzni dodávatelia Apple, vrátane spoločností TSMC (výroba čipov) či Simplo Technology (batérie), sú pripravení zvýšiť produkciu už v júni.

Zdroj informácie tiež dodáva, že spoločnosti, ktoré budú zodpovedať za zostavenie nového iPhonu, teda závody Foxconn Electronics, Winstron a Pegatron v súčasnosti zvyšujú tempo náboru a školení nových pracovníkov. Všetko sa má chystať na hromadnú výrobu smartfónu od Apple.

Čítajte aj Úniky o iPhone 8 znížili predaje súčasných modelov, tvrdí Tim Cook

Situácia okolo ďalších komponentov nejasná

Správa už ďalej nespomína ďalšie kritické súčiastky iPhone 8. Tými by mali byť aj OLED displej či senzor Touch ID. Práve umiestnenie snímača odtlačkov prstov je v súvislosti s novým iPhonom ďalšou horúcou témou.

Podľa nedávneho názoru analytikov, Apple neuspel pri implementácii senzoru Touch ID priamo do displeja a umiestni ho tak na zadnú stranu zariadenia .