13.5.2017 13:00 | MobilMania

Špekulácia týždňa: Bude sa reinkarnovaný Galaxy Note 7 predávať za polovicu?

Zdroj: redakcia

Telefón sa od pôvodného modelu veľmi líšiť nebude. Možno prekvapí veľkosťou batérie.

Po fiasku s problémovými smartfónmi Galaxy Note 7 Samsung ohlásil, že tento rok predsa len uvedie jeho nasledovníka – Galaxy Note 8. Ešte predtým však do predaja zamieri opravená verzia pôvodnej „sedmičky“, ktorá vraj ponesie meno Note 7R. Jej cena v porovnaní s originálnym modelom vraj ale klesne až o polovicu, tvrd í juhokórejský The Investor s odvolaním sa na tamojší web Chosun Ilbo.

fotogaléria
Samsung Galaxy Note 7 (zdroj: redakcia) Zdroj: redakcia

Pôvodne sa hovorilo o cene asi 620 eur , najnovšie špekulácie idú však ešte nižšie, a to asi na 490-tisíc juhokórejských wonov (404 eur). Treba však spomenúť, že Chosun Ilbo neuvádza zdroj tejto informácie.

fotogaléria
Údajný pripravovaný Galaxy Note 7R (zdroj: Sammobile.com, Mydrivers.com) Zdroj: Sammobile.com, Mydrivers.com

Note 7R by sa mal predstaviť napríklad na domácom trhu. Portál Sammobile však medzičasom upozornil , že sa „novinka“ objavila aj na webe jedného z čínskych on-line predajcov. Avizoval cenu v intervale od 3 599 do 3 999 čínskych jüanov, teda v prepočte 480 až 533 eur.

Podľa priložených fotografií sa má na zadnej strane zariadenia nachádzať veľké písmeno „R“, ktoré odlíši problémové modely od pripravovanej distribúcie.

Bez výrazných noviniek

Oproti originálnemu Galaxy Note 7 sa nečakajú výrazné zmeny. Operačný systém Android 6.0 má vraj nahradiť Android 7.0 Nougat, pričom máme čakať zmenšenie akumulátora na hodnotu 3 200 mAh. Prvý raz sa však objavili aj informácie, že na vybraných trhoch Samsung prekvapivo ponúkne pôvodnú kapacitu – až 3 500 mAh.

Presný dátum uvedenia telefónu zatiaľ nie je známy. „Predaj telefónu plánujeme spustiť ešte pred Galaxy Note 8, ktorý vyjde neskôr v tomto roku,“ potvrdil očakávania Samsung.

Spoločnosť vraj chce po odobrení americkým telekomunikačným úradom FCC požiadať aj o certifikáciu juhokórejským  úradom NRRA (National Radio Research Agency), pričom tento proces môže trvať až mesiac. Uvedenia Note 7R na domácom trhu by sme sa tak mohli teoreticky dočkať možno už koncom mája či začiatkom júna.

(1 EUR = 1 226,52 KRW)

(1 EUR = 7,5047 CNY)