13.5.2017 14:22 | MobilMania

Chcete Samsung Galaxy S8 nabiť čo najrýchlejšie? Zhasnite displej

Zdroj: redakcia

Väčšine výrobcov sa podarilo rýchle nabíjanie a súčasné používanie smartfónu skĺbiť nastavením teplotného limitu, pri ktorom sa nabíjanie spomalí.

Ste majiteľom nového Samsungu Galaxy S8 a nepozdáva sa vám rýchlosť, akou sa telefón nabíja? Chyba s veľkou pravdepodobnosťou nie je v hardvéri, ale v nastavení technológie rýchleho nabíjania. Dokazujú to testy webu Phandroid.

Čítajte aj Test Samsung Galaxy S8: Úplne iný smartfón

Telefón sa totiž proklamovanou rýchlosťou nabíja len vtedy, keď je displej vypnutý. To znamená, že ak počas dopĺňania energie na smartfóne čokoľvek robíte, dosiahnutie plnej kapacity akumulátora sa môže z hodiny a pol natiahnuť až na dvojnásobok, teda skoro tri hodiny.

Pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov preto odporúčame s telefónom pri nabíjaní nepracovať a nechať displej zhasnúť, nakoľko toto nastavenie nie je možné zmeniť.

Rýchlosť nabíjania smartfónu Galaxy S8 môžete prudko zvýšiť zhasnutím displeja (zdroj : redakcia) Zdroj: redakcia

Ide o ochranu proti prehriatiu

Podobné správanie je síce pre Samsung typické už od čias „es šestky“, väčšina výrobcov ale k problematike zaujíma iný postoj.

Pre rýchle nabíjanie so zapnutým displejom je častokrát nastavený teplotný limit, pri ktorého prekročení sa prejde na pomalšie nabíjanie. Okrem tepla produkovaného čipsetom sa totiž telefón musí zbavovať aj tepla vznikajúceho pri rýchlejšom dopĺňaní energie do batérie. Menej náročné úkony tak nabíjanie nespomalia.

Iný systém využíva napríklad aj OnePlus, ktoré sa však s problémom popasovalo šikovnejšie. V prípade smartfónov od tejto spoločnosti sa totiž väčšina obvodov rýchleho nabíjania nenachádza v zariadení, ale v samotnej nabíjačke. Teplo je tak produkované mimo zariadenia a k prehrievaniu smartfónu nedochádza.

Video: Toto sú vlajkové lode Samsungu. Veľký displej a množstvo noviniek: