17.5.2017 22:14 | MobilMania

Nový Android: Štartuje beta program, Google naznačil príchod finálky

Zdroj: Google

Registrácie na Android O beta štartujú od dnešného dňa.

Spoločnosť Google nadväzuje na marcové vydanie prvých náhľadových verzií systému Android O pre vývojárov posunutím sa do ďalšej fázy vývoja.

Od dnešného dňa totiž štartujú registrácie na Android O Beta program. Záujemcovia sa môžu prihlásiť cez samostatnú stránku . Zároveň má byť vydané aj prvé beta zostavenie novej generácie Androidu.

Novú verziu systému od Google sme podrobnejšie predstavili v nedávnom článku, v ktorom sme skúšali náhľadové zostavenie Android O pre vývojárov.

Čítajte aj Google uviedol Android O: Novinky a krátky test

Štart Android O Beta Programu však môžu využiť len používatelia (resp. testeri), ktorí majú k dispozícii zariadenia Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X a Asus Nexus Player.

Ďalšie bety (aktualizácie) sa budú dodávať ako OTA, podobne ako pri programe Android N Beta. Participanti predchádzajúceho programu však automaticky nezískajú aj Android O – je potrebné sa prihlásiť do Android O Beta Programu.

Čítajte aj Android využívajú cez dve miliardy aktívnych zariadení

Google zároveň (nepriamo) naznačil aj príchod finálnej verzie Androidu O. Druhá beta sa má totiž objaviť v niekedy v polovici či druhej polovici júna, tretia by mala „pristáť“ na kompatibilných Androidoch v polovici júla.

Finálnu verziu tak môžeme očakávať niekedy do konca augusta, pripomínajú GSMArena.com či Phonearena.com .