24.5.2017 06:30 | MobilMania
Video

Nokia sa vracia na Slovensko! Vieme kedy a poznáme aj ceny

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Na slovenský trh príde trojica smartfónov s Androidom a legendárna 3310. (+ živé foto)

Článok sme presunuli do dnešného vydania

Spoločnosť HMD Global včera prezradila ceny aj dostupnosť nových telefónov Nokia na českom a slovenskom trhu. Uvidíme ich už čoskoro, i keď na toľko očakávanú 3310 si počkáme dlhšie ako naši západní bratia.

Pozrite si aj video z predstavovania noviniek:

3310 v Česku už zajtra

Všetky novinky sa na náš trh začnú dostávať postupne v priebehu júna. Na západ od nás sú na tom, čo sa týka tria smartfónov s Androidom, rovnako. Prvé zásielky znovuzrodenej 3310 sa ale v českých obchodoch objavia už v priebehu dnešného dňa.

fotogaléria
Znovuzrodená Nokia 3310 púta od svojho predstavenia veľa pozornosti. Foto: Ľubomír Vnuk Zdroj: Ľubomír Vnuk

Cenami to výrobca nijak neprestrelil. Za Nokiu 3 si zaplatíme 149 eur, stredná cesta v podobe Nokie 5 bude stáť 199 eur. Najdrahšia Nokia 6 sa bude predávať za 249 eur. Či je 59 eur za Nokiu 3310 bez otvoreného operačného systému veľa, ukáže čas. Podľa predbežného záujmu si ale za nostalgiu rado zaplatí veľké množstvo zákazníkov.

fotogaléria
Ceny začínajú na 59 eurách a končia na 249 eurách. Foto: Ľubomír Vnuk Zdroj: Ľubomír Vnuk

Poteší čistý Android

Pripomíname, že Nokia 3 sa bude snažiť zaujať 5-palcovým HD displejom, štvorjadrovým procesorom, 2 GB pamäte RAM či foťákom s rozlíšením 8 Mpx. Nokia 5 disponuje uhlopriečkou 5,2 palca pri rovnakom rozlíšení, procesor je však osemjadrový. Narástlo tiež rozlíšenie zadného fotoaparátu, a to na 13 Mpx. Čipsetom je Snapdragon 430.

Výbavou najviac zaujme Nokia 6. Poháňa ju rovnaký procesor a čipset ako lacnejší model, no operačná pamäť RAM má veľkosť 3, respektíve 4 GB v závislosti od pamäťovej verzie. 5,5-palcový displej už pracuje s FullHD rozlíšením a fotoaparát sa chváli rozlíšením 16 Mpx.

Spoločným menovateľom týchto troch smartfónov je Android vo verzii Nougat, a to bez akejkoľvek grafickej nadstavby. Sľubovať si od toho môžeme nielen lepšiu stabilitu, ale predovšetkým aj rýchlejšie aktualizácie.

fotogaléria
Nokia 6 je síce aktuálne najlepšie vybaveným modelom výrobcu, nie je to však typická vlajková loď. Foto: Ľubomír Vnuk Zdroj: Ľubomír Vnuk

Najlacnejšia Nokia 3310 toho vo výbave veľa neponúkne. Farebný 2,4-palcový displej s rozlíšením 240 x 320 bodov je ale dobre čitateľný a poteší napríklad aj taká drobnosť ako predinštalovaná hra Snake.

Aká je nová Nokia 3310? Pozrite si naše video z pôvodného predstavenia: