25.5.2017 08:05 | MobilMania
Video

Apple zvádza konkurenčný boj. Vyzdvihuje výhody iPhonu

Zdroj: Apple

Reklamy bez slov, avšak so zaujímavými argumentmi, prečo si kúpiť práve smartfón s jabĺčkom.

Spoločnosť z Kalifornie má silné postavenie na trhu smartfónov a veľa používateľov prechádza práve na túto značku telefónov. Pár mesiacov pred predstavením novej vlajkovej lodi iPhone 8 vydal Apple päť krátkych reklám. Tieto spoty sú zamerané na potenciálnych používateľov iných operačných systémov, informuje server 9to5Mac.

Kampaň zahŕňa päť krátkych videí, kde má každé zhruba pätnásť sekúnd. Spoty sú zamerané na súkromie, rýchlosť, migráciu fotografií, hudby a dát. Každé video je rozdelené na dve časti, kde na ľavej strane je vyobrazený konkurenčný smartfón a na pravej strane iPhone.

Zmeny aj na oficiálnom webe

Pred pár dňami spoločnosť aktualizovala aj časť svojej webovej stránky zameranú na migráciu. Pribudla séria jednoduchých otázok a odpovedí, prečo by mali používatelia prejsť práve na iPhone.

Apple upriamil pozornosť aj na aplikáciu Move to iOS pre zariadenia s Androidom, ktorá je bezplatne dostupná v obchode Google Play. Pomocou nej si vie používateľ v pár jednoduchých krokoch preniesť všetky súbory a dáta do nového zariadenia od Apple.

Pozrite si sériu reklám a posúďte, či ide o kreatívny nápad: