28.5.2017 03:00 | MobilMania
Video

Nokia je pre operátorov veľké lákadlo. Kto ju zaradí do ponuky?

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Opýtali sme sa štyroch slovenských operátorov či pridajú do ponuky nové telefóny a smartfóny od znovuzrodenej Nokie.

Počas nasledujúcich týždňov sa aj na Slovensku začnú predávať smartfóny Nokia 3,5 a 6. Okrem toho sa návratu dočká aj vynovená Nokia 3310. Operátori zhodne tvrdia, že zariadenia chcú do ponuky pridať.

Novinky od Nokie sa na náš trh začnú dostávať postupne v priebehu budúceho mesiaca. V iných krajinách pritom môžu byť mobily už dostupné. Záujem predávať zariadenia od Nokie prejavil Orange , Telekom , O2 aj 4ka .

Podrobnosti o príchode nových zariadení od Nokie si môžete pozrieť na videu:

Čítajte aj Nokia sa vracia na Slovensko! Vieme kedy a poznáme aj ceny

Orange: Budú, ceny oznámime neskôr

Spoločnosť Orange chce pridať Nokie do ponuky hneď, ako budú dostupné od dodávateľa.

„Do ponuky chceme zaradiť Nokiu 3310, Nokiu 5, Nokiu 6, Nokiu 230. O cenách budeme včas informovať,“ povedala hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová.

Zmluvu na predaj zariadení zastrešuje pre operátora materská spoločnosť.

Telekom: 3310, možno aj ďalšie

Telekom zatiaľ nehovorí či už má podpísanú zmluvu na predaj zariadení Nokia. Tvrdí však, že má záujem o predaj nových modelov. Malo by sa tak stať pravdepodobne v treťom kvartáli tohto roka.

„Radi by sme zaradili Nokiu 3310 a zvažujeme aj novinky s OS Android. Konkrétnu voľbu upresníme po dohode pred ich zaradením do ponuky,“ povedal hovorca Telekomu Michal Korec.

fotogaléria
Novinky od Nokie chcú všetci operátori . Foto: Ľubomír Vnuk Zdroj: Ľubomír Vnuk

O2: Chceme všetky 

Aj zákazníci O2 si budú môcť zakúpiť nové zariadenia od Nokie. Nákup operátor realizuje cez českú spoločnosť TCCM, ktorá je oficiálnym distribútorom značky na Slovensko.

„Všetky zariadenia na čele s vynovenou 3310 a samozrejme aj všetky smartfóny Nokia 3,5 a 6 budeme mať zaradení v portfóliu v priebehu júna,“ potvrdila hovorkyňa O2 Tereza Molnár.

Poskytovateľ už teraz hovorí, že Nokia 3310 bude stáť v hotovosti 59 eur. Ceny ostatných zariadení chce prezradiť začiatkom júna.

4ka: Otestujeme a pridáme

Mobilný operátor 4ka rovnako plánuje predávať nové Nokie. Už teraz má v ponuke základnú Nokiu 222 a 105. Zmluvu s výrobcom už má zabezpečenú.

„Plánujeme zaradiť aj nové mobilné telefóny od Nokie. V súčasnosti prebieha testovanie a následne na základe výsledkov vyhodnotíme, ktoré zariadenia zaradíme do nášho portfólia,“ povedal hovorca 4ky Tomáš Stupavský.

fotogaléria
Nové Nokie. S výnimkou modelu 3310, ktorý neobsahuje otvorený systém, ide o zariadenia s čistým Androidom. Foto: Ľubomír Vnuk Zdroj: Ľubomír Vnuk