28.5.2017 14:05 | MobilMania

Pokec napísal appku pre iOS odznova. Má viac možností, lepšie ovládanie

Zdroj: redakcia

Spoznávanie nových ľudí je na mobilných zariadeniach s logom jablka zas o niečo jednoduchšie.

Jeden z najznámejších komunikačných webov Pokec.sk má aj vlastnú aplikáciu. Používatelia v nej okrem klasického chatovania môžu písať e-maily, pridávať fotografie alebo hodnotiť jednotlivých používateľov. Teraz dostala novú aktualizáciu pre zariadenia s iOS.

Prechod z Objective-C do Swiftu

Veľkou zmenou je vývoj aplikácie. V minulosti bola písaná v jazyku Objective-C. Najnovšia verzia Pokec 3.0 je už programovaná v jazyku Swift. Ide o produkt spoločnosti Apple. Do budúcnosti to prináša spektrum možností pre rozvoj aplikácie a jej funkcií.

fotogaléria
Menu ponúka spektrum možností. Ak však chce používateľ chatovať v miestnostiach, musí si stiahnuť dodatočne aplikáciu Miestnosti Zdroj: redakcia

Medzi zrejme najznámejšiu službu patrí Rýchla pošta známa ako RP, ktorej sa ušlo tiež vylepšenie.

RP-čky už nie sú len o konverzácii

V konkrétnej RP pribudla voľba Detaily. Táto karta zobrazí najdôležitejšie informácie o používateľovi, s ktorým človek komunikuje. Cez túto voľbu je možné rýchlo nahliadnuť do konkrétneho profilu, pridať si používateľa do priateľov alebo vidieť vzájomne zdieľané fotografie v spoločnej konverzácii.

fotogaléria
Možnosť Detaily je umiestnená v hornej časti obrazovky napravo. V nej je možné napríklad nahlásiť používateľa jednoduchým spôsobom, a to jedným klikom Zdroj: redakcia

Služba Stretko prináša zjednodušené hlasovanie pomocou kariet. Zrýchlilo sa tu aj načítavanie používateľov. Náhľad na konkrétneho člena „pokecovej“ komunity dominuje fotografiou s väčšími rozmermi.

Príspevky v miestnostiach podľa preferencií

Samostatná plikácia Miestnosti obsahuje filter v podobe ikony lievika. Pomocou neho je možné prezerať správy „na ploche“ len od ľudí, ktorí vyhovujú nastaveným parametrom. Takýto lievik pribudol aj v časti Ľudia vo vybranej miestnosti. Obidva filtre je možné nastaviť samostatne.

fotogaléria
V aplikácii Miestnosti funguje filter na triedenie výsledkov podľa pohlavia, veku a podľa toho či má používateľ profilovú fotografiu Zdroj: redakcia

Zaujímavým vylepšením je aj natívne správanie aplikácie ako v iOS – zahodenie fotografie prejdením prstom po obrazovke smerom nahor alebo nadol pre zatvorenie galérie.

Zmena nastala aj pri ukazovateľoch stavu aktivity. Online používatelia majú pri fotografii zelenú guličku a chatujúci naopak modrú. Aplikácii už nechýba ani priama kompatibilita so zariadením iPad, kde sa stala prehľadnejšou.

Názov aplikácie Pokec.sk
Podpora iOS áno, odkaz na aplikáciu
Podpora Android áno, odkaz na aplikáciu
Verzia 2.6.1 (Android) / 3.0.1 (iOS)
Veľkosť 38,54 MB (Android) / 76.8 MB (iOS)
Cena bezplatná