2.6.2017 06:00 | MobilMania
Odporúčame

Roaming v Orangei po novom: Dobrá správa k dátam. Pozrite si ponuku

Zdroj: Ján Trangel

Operátor už zverejnil podmienky po polovici júna. Zákazníci platiť navyše nebudú.

Spoločnosť Orange predstavila podmienky fungovania roamingu v rámci Európskej únie po 15. júni pre paušály, vrátané starších „zvieratkových“ a programov Flex a Max.

Služby bude možné využívať bez doplatkov, vrátane internetovania s predplateným objemom dát .

Podmienky zatiaľ nespresnil iba pri nových programoch Go a predplatenej karte.

„Od dňa 15. júna 2017 prinášame nové ceny za volania, SMS, dáta a doplnkové služby. S regulovaným roamingom môžete komunikovať v krajinách EÚ za ceny ako doma. Regulácia platí automaticky pre všetkých zákazníkov Orangeu,“ oznámil operátor.

ilustračná snímka Zdroj: redakcia

Hovorkyňa Alexadra Piskunová pre Živé.sk a MobilMania.sk potvrdila, že operátor splní roamingovú reguláciu z dielne EÚ a za služby si nebude v rámci krajín únie pýtať dodatočné poplatky. O detailoch a podmienkach pri programoch „Go“ chce firma informovať neskôr.

Čítajte aj Orange po kritike zmenil názor. Vracia do ponuky Flex a Max

Ako stanovil podmienky?

V rámci krajín EÚ na Islande, v Nórsku a Lichtenštajnsku budú zákazníci operátora platiť za služby rovnako ako na Slovensku.

„Pri volaniach a SMS v Zóne 1 sa hovory a SMS správy odpočítavajú z vašich predplatených minút, prípadne z kreditu,“ oznámil Orange. Po prečerpaní voľných minút a SMS je vám účtovaná cena ako keby ste telefonovali alebo písali na číslo mimo siete Orange.

Čítajte aj Štát operátorom: Ak obídete zrušenie roamingu v EÚ, dostanete veľkú pokutu

V roamingu aj dáta

Operátor zároveň oznámil, že sa účtovanie bude takto fungovať aj pre internetové balíčky v paušáloch.

„Rovnaký princíp platí pre dáta, ktoré sa vám odčerpávajú z domáceho balíka. Po prečerpaní balíka sa vám zníži rýchlosť prenosu alebo platí cena za MB ako v SR,“ uviedol operátor.

Operátor zatiaľ nechce spresniť, či bude možné napríklad neobmedzene surfovať v rámci EÚ spomalenou rýchlosťou bez doplatku. Informovať o tom chce na pripravovanej tlačovej konferencii.

Nevedno ani to, či bude možné si aktivovať aj dodatočné internetové balíčky. K programom Max sa dá aktivovať balíček 1 GB za 6 eur.

TIP: Koniec roamingu v EÚ: Všetky info na jednom mieste

Príklady uplatnenia podmienok

  • Flex 10 – za minútu odchádzajúceho hovoru sa vám strhne z predplateného kreditu 0,1 eura a za SMS 0,06 eura, zahrnutý je neobmedzený prístup s rýchlosťou 0,06/0,06 Mbit/s. Prichádzajúci hovor bude zadarmo
  • Max 30 – môžete volať a písať SMS v cene paušálu, bez doplatkov. Dáta sa vám odpočítajú z predplateného balíka. Za prichádzajúci hovor nebudete platiť
  • Šikovná voľba – klesajúca tarifa z 0,12 do 0,09 eura, SMS bude stáť 0,06 eura. Za dáta zaplatíte podľa toho, koľko ich využijete. Prichádzajúce hovory budú zadarmo