2.6.2017 12:56 | MobilMania

Nokia 9 sa objavila v porovnávacích testoch, potvrdzujú parametre

Zdroj: Weibo

Ponúkne telefón až 8 GB RAM? Nie je to isté.

Ohľadne chystaného špičkového smartfónu značky Nokia - model Nokia 9 - sa objavili ďalšie zaujímavé informácie. Na tému upozorňujú Nokiamob.net či GSMArena.com .

Zariadenie totiž (opätovne) navštívilo porovnávací test Geekbench, kde ako „Unknown heart“ figuruje skoro v troch desiatkach výsledkov. Test okrem iného potvrdzuje použitie výkonného čipsetu Snapdragon 835 s osmičkou procesorových jadier a tiež operačného systému Android 7.1.1 Nougat.

Čítajte aj Nokia 9: Nový únik potvrdzuje duálny fotoaparát

Z pohľadu operačnej pamäte RAM by mal telefón ponúknuť kapacitu 4 GB. Predtým sa však spomínalo, že Nokia 9 by mohla disponovať až 8 GB RAM. Táto možnosť je však údajne stále reálna: môže ísť napríklad o nejakú špeciálnu edíciu telefónu.

fotogaléria
zdroj: Geekbench Zdroj: Geekbench

Telefón s predpokladaným označením Nokia 9 – presnejšie jeho verzia TA-1004 – sa zároveň objavila aj v porovnávacom teste AnTuTu. Aj tento test potvrdzuje, že telefón ponúkne práve Snapdragon 835 a 4 GB RAM. Spomína sa aj Android 7.1.1.

fotogaléria
zdroj: AnTuTu Zdroj: AnTuTu

Telefón by ďalej mal ponúknuť rozlíšenie QHD na displeji (zrejme uhlopriečky 5,3 palca), duálny fotoaparát (13 MP a 13 MP) či 64 GB flash priestoru.