12.6.2017 18:27 | MobilMania

Štyri nové smartfóny Moto prichádzajú na Slovensko: Nechýba 5000 mAh baterka a kovové telo

Zdroj: Lenovo

Dve novinky patria do najnižšieho radu Moto C, dve do vyššieho radu Moto E.

Lenovo ešte pred letnými prázdninami prinesie na slovenský trh štvoricu nových smartfónov. Všetky prichádzajú pod značkou Moto a radia sa do nižších cenových tried.

Moto C a Moto C Plus: Štartuje sa okolo stovky

Úlohu štartovacieho modelu v ponuke Lenova na seba prevzal model Moto C. Má päťpalcový displej, sedmičkový Android a selfie kameru s bleskom. Jeho cena je 99,90 eur s DPH.

Spolu s ním prichádza na trh aj model Moto C Plus. Stojí o 20 eur viac a ponúkne väčšiu, 4000 mAh batériu. Obe nové „céčka“ zaujali mobilných operátorov a mali by v ponukách zastať pozíciu najlacnejších telefónov.

Zaujímavé je, že kým ešte minulý rok tvrdohlavo pretláčalo značku Moto, teraz sa do oficiálnej komunikácie vracia označenie Motorola Zdroj: Lenovo
Čítajte aj Moto C a Moto C Plus oficiálne, ceny začínajú pod hranicou 100 eur

Moto E4 a Moto E4 Plus: Kov a baterka

O jednu priečku vyššie na cenovom rebríčku tróni Moto E4. Má kovové telo, päťpalcový displej, snímač odtlačkov prsta a čistý sedmičkový Android. Predávať sa začne s cenou 149 eur.

Najzaujímavejšou novinkou je model E4 Plus. Má rovnako kovové telo, avšak až 5,5-palcový displej. Najväčším lákadlom je však batéria, ktorá má až 5000 mAh. Keďže smartfón využíva úsporné komponenty, dáva to nádej na nadštandardnú vydrž. Zaujímavosťou je použitie 3 GB RAM a podpora NFC. Aj o tieto dva telefóny prejavili záujem operátori.

Tieto telefóny sme detailnejšie predstavili v samostatnom článku :

Čítajte aj Moto E4 a E4 Plus: Kovové prevedenie aj Android Nougat