14.6.2017 11:35 | MobilMania

BlackBerry KeyOne prichádza na Slovensko, cena je odvážna

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Smartfón s Androidom má konkurenčnú výhodu v podobe fyzickej klávesnice.

Dôležitá medzera na slovenskom trhu so smartfónmi sa zaplní už v priebehu nasledujúcich dní. BlackBerry KeyOne s hardvérovou klávesnicou bude spočiatku oficiálne dostupný u dvoch predajcov, s cenou si však celkom trúfa.

Čítajte aj BlackBerry KeyOne: Optimistická cenovka a fyzická klávesnica (komentované video)

Oficiálny predaj spustí u nás Alza a tiež obchod ShopBlackBerry. Naskladnenie sa očakáva v priebehu nasledujúcich dní, pričom predobjednávky už odštartovali. Oficiálna koncová cena bola stanovená na high-endových 629 eur s DPH.

fotogaléria
BlackBerry KeyOne bude stáť viac než 600 eur Zdroj: Ľubomír Vnuk

Hardvérová výbava ale medzi úplnú špičku nepatrí, použitým čipsetom je Snapdragon 625 v kombinácii s 3 GB pamäte RAM. Štvorjadrový procesor Cortex-A53 je taktovaný na frekvenciu 2 GHz.

Výrobca siahol po 4,5-palcovom displeji s netradičným rozlíšením 1 080 x 1 620 bodov, dôvodom je hlavná výhoda telefónu v podobe hardvérovej QWERTY klávesnice. Tá má priniesť nielen lepšie pohodlie pri písaní, ale tiež užitočné skratky či gestá.

Z ďalšej výbavy stojí za pozornosť 12Mpx fotoaparát so senzorom od Sony, čítačka odtlačkov zabudovaná do klávesnice, batéria s kapacitou 3 505 mAh či USB-C konektor. Operačným systémom je Android 7.1 Nougat.