15.6.2017 16:23 | MobilMania

Nové iPhony majú ponúknuť bezdrôtové nabíjanie aj zvýšenú odolnosť

Zdroj: idropnews.com

Podobné informácie sa objavili aj predtým. Teraz prichádzajú od Wistronu.

Zdá sa, že chystané iPhony od firmy Apple, ktoré by mali byť predstavené v septembri, budú z viacerých aspektov naozaj prelomové. Aspoň z pohľadu súčasnej ponuky telefónov od Apple.

Popri napríklad prechode na OLED displeje sa často skloňuje aj natívna podpora bezdrôtového nabíjania a tiež zvýšená odolnosť voči prachu a vode. Zvýšenú odolnosť už mimochodom majú aj súčasné iPhony 7 / 7 Plus – spĺňajú stupeň krytia IP67.

Práve tieto dve vlastnosti nových iPhonov mal aktuálne potvrdiť ďalší zdroj. Tentoraz ide o výrobnú spoločnosť Wistron, ktorá sa stará o skladanie iPhonov.

Jeden z konceptov ako by mohol iPhone Edition vyzerať (zdroj: idropnews.com) Zdroj: idropnews.com

Jej šéf Robert Hwang sa nechal pre japonský web Nikkei Asian Review počuť, že proces skladania iPhonov sa príliš nezmenil, no nové funkcionality ako vodeodolnosť a bezdrôtové nabíjanie si teraz vyžiadali (menšie) zmeny v procese testovania aj samotného skladania telefónov. Na tému upozorňuje Neowin.net.

Čítajte aj Poznáme podobu iPhone 8? Údajne unikli oficiálne rendery

Predbežne nie je jasné, pre ktoré modely by mohli byť dostupné AMOLED displeje či bezdrôtové nabíjanie.

Možno pôjde iba o špeciálny „Anniversary Edition“ model. Má ponúknuť zmeny z pohľadu dizajnu aj úpravu veľkosti uhlopriečky displeja.