19.6.2017 18:43 | MobilMania

Samsung prináša na Slovensko tri nové smartfóny z radu Galaxy J (2017)

Zdroj: Ján Trangel

Novinky Samsung Galaxy J3 (2017), J5 (2017) a J7 (2017) prichádzajú, poznáme podrobnosti.

V priebehu najbližších týždňov prídu na slovenský trh tri nové smartfóny z radu Samsung Galaxy J.

Čítajte aj Samsung vynovil telefóny Galaxy J, prináša tri novinky

Všetky budú už od začiatku dostupné s Androidom Nougat, ktorý je doplnený grafickou nadstavbou TouchWiz. Prebrali pritom niektoré novinky z top modelu Galaxy S8 ako je napríklad zabezpečený priečinok pre šifrovanie dát.

fotogaléria
Dizajnom nové „jéčka“ nevystupujú zo štandardu zavedeného výrobcom ešte v minulých rokoch, ponášajú sa na minuloročný top model Galaxy S7. Foto: Ján Trangel Zdroj: Ján Trangel

Všetky so SuperAMOLED displejom

Najlacnejší model Samsung Galaxy J3 (2017) sa radí do nižšej strednej triedy. Má päťpalcový SuperAMOLED displej s HD rozlíšením a telo, ktoré je čiastočné tvorené kovom. Vnútorná pamäť má 16 GB a k tomu pridáva 2 GB RAM. Zadná strana je sklenená. Jeho cena po príchode na trh bude 209 eur s DPH.

fotogaléria
Pod displejom majú dvojicu senzorových tlačidiel a jeden hardvérový kláves. Foto: Ján Trangel Zdroj: Ján Trangel

Lepšie vybavený Samsung Galaxy J5 (2017) má 5,2-palcový displej, rovnako pracujúci v HD rozlíšení. Špecifikom je predná kamera, ktorá má až 13 Mpx. Predávať sa bude za 259 eur.

Najväčším z „J“ triedy je model Samsung Galaxy J7 (2017). Jeho displej meria po uhlopriečke až 5,5 palca. Vnútornú pamäť ponecháva na hodnote 16 GB, RAM je ale väčšie – až 3 GB. Predávať sa bude za 329 eur.

Nové smartfóny od Samsungu si postupne nájdu cestu aj do ponúk mobilných operátorov. Viac si o nich môžete prečítať v článku, ktorý sme pripravili pri ich predstavení začiatkom mesiaca.