20.6.2017 10:00 | MobilMania
Video

Telefón od Vivo zrejme ponúkne snímač odtlačkov prstov v displeji

Zdroj: Vivo

Podobný koncept majú čoskoro použiť Xiaomi, Huawei a tiež Apple.

Čínska značka Vivo zrejme čoskoro prinesie na trh smartfón s progresívnym snímačom odtlačkov prstov. Bude totiž netradične integrovaný priamo v displeji. Tvrdí to výskumník Jiutang Pan, ktorý má prehľad u dodávateľských reťazcov v Číne, informuje portál Android Authority.

Pan natočil aj krátke video, v ktorom ukazuje odomknutie telefónu dotykom prsta na displeji. Podľa videa však nie je jasné, o aký model ide. Taktiež nie je známe, či sa bude možné dotknúť ľubovoľnej časti displeja alebo bude vyžadovaný kontakt so špecifickým bodom na displeji.

Príchod telefónu Vivo s integrovaným snímačom odtlačkov prstov v displeji nezáväzne na Panovi spomína aj kórejský web EtNews. Uvedený web však nehovorí o tom, že by model od Vivo mal byť prvým na svete s takouto technológiou. Okrem značky Vivo spomína kórejský web aj firmy ako Xiaomi a Huawei, ktoré majú onedlho taktiež uviesť smartfóny s touto technológiou.

V prípade Huawei sa očakáva, že takúto funkciu prinesie v zariadení P11. Okrem čínskych výrobcov uvedie tento rok telefón so snímačom odtlačkov prstov integrovaným v displeji pravdepodobne aj Apple.

O podobný krok sa údajne pokúsil aj Samsung u modelu Galaxy S8, avšak neuspel a snímač nakoniec umiestnil na zadnú stranu.