22.6.2017 19:02 | MobilMania
Odporúčame

Orange: Počas leta nebudeme účtovať príplatky k dátam v EÚ

Zdroj: Shutterstock

Operátor počas letných mesiacov neplánuje zákazníkom spoplatniť dáta v zahraničí.

Zákazníci Orangeu a ostatných operátorov u nás a v EÚ, môžu využívať volania, SMS a dáta v zahraničí bez príplatkov ako na Slovensku. Zákazníci providera sa počas leta nemusia báť vyššej faktúry za veľa presurfovaných dát v EÚ.

Po vyčerpaní určitého limitu dát, ktorý stanovuje Európska komisia, môžu operátori naúčtovať klientom poplatok 9,24 eura za gigabajt . Klientov Orangeu sa to zatiaľ týkať nebude a v zahraničí budú môcť surfovať až do minutia predplatených dát. Dôležitá bude najmä spotreba počas štyroch mesiacov. Až následne môže operátor účtovať príplatky - klienta však musí vopred upozorniť. 

„Tento poplatok počas leta účtovať nebudeme , zákazníci sa teda nemusia obávať nepríjemných prekvapení na faktúre,“ povedala hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová.

Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock

Týka sa to aj Data Max paušálov a programov Mobilný internet. Naopak paušály Go Europe majú všetky dáta aj pre EÚ bez možných príplatkov.

Aktuálne zisťujeme presné obdobie, dokedy nebude operátor k dátam v zahraničí uplatňovať príplatok.

Čítajte aj Orange roaming v EÚ zruší. Paušály Go majú všetky dáta aj v Únii

Týka sa to aj FunFónu

Operátor zatiaľ nespresnil, koľko dát bude možné čerpať pri jednotlivých programoch – o obmedzeniach bude informovať až vtedy, keď už príplatok začne uplatňovať.

Týka sa to aj FunFónu, kde bude možné čerpať bez príplatku z 200 MB v zahraničí 87 MB – počas leta aj celý balík bez ďalších poplatkov.

Aj Telekom

Počas prvých štyroch mesiacov od účinnosti regulácie, teda v období medzi 15. júnom a 15. októbrom 2017, nebude pristupovať k žiadnym obmedzeniam voči zákazníkom ani Telekom. Avšak, ak už miniete viac ako polovicu predplatených jednotiek počas štyroch mesiacov v zahraničí, príplatky bude uplatňovať. 

Čítajte aj Telekom púšťa EÚ roaming naplno. Bez háčikov a vrátane dát

V lete teda nemusia zákazníci Telekomu sledovať, koľko času strávia v zahraničí ani koľko minút, správ či dát tam spotrebujú.