28.6.2017 09:38 | MobilMania

Dvojdisplejový YotaPhone 3 navštívil porovnávací test, unikli parametre

Zdroj: YotaPhone

Novinka má byť oficiálne predstavená ešte v tomto kalendárnom roku.

Nová generácia telefónu YotaPhone 3, ktorá bude opäť kombinovať dvojicu displejov na prednej a zadnej strane, sa objavila zalistovaná v databáze porovnávacieho testu GFXBench. Vďaka tomu sa dozvedáme kľúčové technické parametre, ktorými by mal nevšedný telefón disponovať. Na tému upozorňuje web Gizmochina.com.

Čítajte aj YotaPhone 3 príde ešte tento rok, poznáme orientačnú cenu

V databáze GFXBench je zariadenie zalistované ako „Yota Y3“. Porovnávací test pritom potvrdzuje predchádzajúce fámy, že novinka bude využívať 4 GB operačnej pamäte RAM. K tomu sa pridá osemjadrový čipset od firmy Qualcomm, 64 GB vnútorného flash priestoru či operačný systém Android 7.1.1 (Nougat).

fotogaléria
zdroj: YotaPhone Zdroj: YotaPhone

Displej je označený ako 5-palcový s rozlíšením Full HD. Pôvodne sa pritom uvádzalo, že by mohol mobil dostať 5,2 či 5,5-palcový „hlavný“ displej. K tomu sa pridá ešte E-Ink panel na zadnej strane. Ten bude zrejme 5,2-palcový s rozlíšením 1 280 × 720 pixelov.

Už predtým sa tiež spomínalo, že telefón sa má ponúkať aj v prevedení so 128 GB vnútorného flashu. Čipsetom bude podľa všetkého model Snapdragon 625, ktorý pozostáva z osmičky procesorových jadier ARM Cortex-A53 s taktom 2,0 GHz. GPU bude Adreno 506.

fotogaléria
zdroj: GFXBench Zdroj: GFXBench

Zadný fotoaparát má byť 12-megapixelový s podporou nahrávania 4K videí, HDR aj rozpoznávania tvárí, predná kamera vraj bude 12-megapixelová. GFXBench v tomto smere udáva 11 MP a 12 MP, no tieto údaje nebývajú presné. Batéria má mať kapacitu 3 200 mAh.

YotaPhone 3 bude zrejme predstavený počas leta. Ceny by mali štartovať nad hranicou 300 eur.