29.6.2017 11:43 | MobilMania

O2 začalo ponúkať denné cestovné poistenie. Pri týždennej dovolenke s rodinou zaplatíte 21 eur

Zdroj: Shutterstock

Operátor má dva varianty poistenia. Pre jedného člena alebo celú rodinu.

Mobilný poskytovateľ O2 pridalo do ponuky produkt „Cestovná poistka“. Po aktivácii sa v zahraničí zapína automaticky. Službu poskytuje v spolupráci s poisťovňou Maxima a asistenčnou službou AXA Assistance.

„Inteligentné cestovné poistenie sa automaticky zapne, keď telefón príde do roamingu a pri návrate domov sa opäť vypne. Aktivácia služby je bezplatná a jej cena je 2 eur/deň pre jednu osobu a 3 eur/deň pre rodinu. Poistenie má celosvetovú územnú platnosť,“ oznámilo O2 v tlačovej správe.

Aj pre celú rodinu

V prípade poistenia pre rodinu zahŕňa poistka okrem majiteľa karty aj manželku, či družku, deti do 18 rokov a všetkých blízkych vo veku do 70 rokov, ktorí žijú v spoločnej domácnosti.

ilustračná snímka Zdroj: Shutterstock

Súčasťou služby je možné preplatenie liečebných nákladov do 200-tisíc eur, ale aj úrazové poistenie. Dostupná je aj ochrana batožiny či poistenie asistenčných služieb. Podmienkou zapnutia služby je zapnutý telefón a aktívny medzinárodný roaming.

„Samotná aktivácia je jednorazová, pričom je tiež veľmi jednoduchá a pohodlná, je možné ju spraviť bezplatne na predajni, v e-shope, na webe, zákazníckej linke či po oslovení ponukou formou aktivačnej SMS“, uviedla hovorkyňa O2 Tereza Molnár.

Orange má výhodnejšie balíčky

Konkurenčný Orange má v ponuke balíčky Európa ako doma Plus za 2,9 eura mesačne, prípadne Max Roaming za 2,45 eura mesačne ponúkajú aj cestovné poistenie pre celú rodinu v cene s krytím do 100-tisíc eur. Poistenie platí na celom svete.

Okrem toho balíčky menia aj komunikáciu v obľúbených dovolenkových destináciách.

Prvý z nich ale po aktivácii ponúka minútu volania a SMS za 0,06 eura, ktoré sa platia nad rámec voľných jednotiek. 0,1 GB dát stojí v EÚ a Švajčiarsku 0,6 eura. Druhý balíček obsahuje neobmedzené volania a správy. Súčasťou je aj 2 GB predplatených dát v EÚ. Po minutí je možné surfovať za 0,6 eura za 0,1 GB dát.

Po aktivácii balíkov ale prídete o možnosť využívania služieb „ako doma“ v EÚ. Pri balíku „Európa ako doma Plus“ platíte za volania, SMS a dáta nad rámec paušálu. Pri Max Roamingu za internet po minutí 2 GB dát.