30.6.2017 08:37 | MobilMania

LG V30: Bez druhého displeja, no s OLED panelom

Zdroj: LG

Okolo modelu V30 sa objavujú ďalšie skutočnosti.

Pripravovaný špičkový smartfón LG V30 môže napokon vyzerať celkom inak, ako sa pôvodne predpokladalo.

Ohľadne tohto modelu sa spomínala napríklad špeciálna vysúvacia konštrukcia, zachovanie sekundárneho displeja, prípadne použitie sklenenej zadnej strany a tiež podpora pre bezdrôtové nabíjanie.

Čítajte aj LG V30 zrejme ponúkne sekundárny displej aj vysúvaciu konštrukciu

Web XDA Developers, s odvolaním sa na dôveryhodný zdroj, však teraz tvrdí, že z pohľadu displeja má byť všetko inak. K dispozícii už údajne nebudeme mať sekundárny displej v podobe malého informačného pásu nad hlavným displejom (resp. sekundárny displej bude absentovať úplne). Zmení sa však technológia displeja.

LG V20 Zdroj: LG

Už nepôjde o LCD, ale OLED panel. V30 má pritom ponúknuť displej s pomerom strán 18:9 v štýle vlajkovej lode LG G6. Na tému upozorňujú GSMArena.com či Gizmochina.com .

Čítajte aj Test LG G6: Výborne použiteľný smartfón

Použitie OLED panela môže byť dôležitým prvkom, ktorým sa LG vyrovná konkurencii – vrátane očakávaného iPhonu, ktorý tiež má prejsť na OLED panely. Minimálne u vybraného modelu/modelov.

LG V30 má ďalej ponúknuť výkonný čipset Snapdragon 835, 4 a možno aj 6 GB RAM či 64 GB vnútorného flashu. Predpokladá sa, že LG V30 príde už v auguste, najneskôr v septembri.