6.7.2017 11:00 | MobilMania

Samsung možno uvedie aj Galaxy S8 Mini. Toto by mal ponúknuť

Zdroj: ITHome.com

Prítomný by mal byť 12Mpx fotoaparát a skener očnej dúhovky.

Začiatkom roka uviedol Samsung vlajkové lode Galaxy S8 a Galaxy S8+ . Prvý menovaný disponuje displejom s uhlopriečkou 5,8 palca, druhý mobil má až 6,2-palcový displej. Juhokórejský gigant však údajne plánuje vydať aj menšiu verziu Galaxy S8 Mini, tvrdí portál IT Home.

S menšími rozmermi a slabším hardvérom má byť nižšia aj cena (zdroj: ithome.com) Zdroj: ITHome.com

Menšia verzia Galaxy S8 má údajne mať 5,3-palcový displej a rovnako ako u veľkých modelov, aj Galaxy S8 Mini má disponovať minimalistickým rámikom okolo displeja. Vďaka menšej veľkosti by sa mobil mohol jednoduchšie ovládať jednou rukou.

„Mozgom“ zariadenia má byť čipset Snapdragon 821, ktorému budú sekundovať 4 GB RAM. Interné úložisko má byť veľké 32 GB. Veľké Galaxy S8/S8+ majú o čosi výkonnejší čip Snapdragon 835 a 64 GB vstavanej pamäte.

Čítajte aj Test Samsung Galaxy S8: Úplne iný smartfón

Vzadu sa má nachádzať 12-megapixelový objektív a telefón by mal disponovať aj technológiou na snímanie očnej dúhovky. Menšie rozmery a slabší hardvér by sa mali podpísať aj pod nižšiu cenu telefónu. Nič však zatiaľ nie je oficiálne známe a Samsung zatiaľ nepotvrdil existenciu Galaxy S8 Mini.