6.7.2017 16:45 | MobilMania

Nová vlajková loď od Xiaomi má ponúknuť 8 GB RAM či 6-palcový displej

Zdroj: Xiaomi

Displej má zobrazovať v pomere strán 18:9.

Čínska firma Xiaomi podľa dostupných správ pracuje na príchode svojej novej vlajkovej lode, ktorá je zatiaľ známa pod kódovým označením „Chiron“. Na tému upozorňujú Androidheadlines.com či Phonearena.com .

Mala by zaujať minimálne z dvoch aspektov. Zariadenie má ponúknuť stále nevšedných 8 GB operačnej pamäte RAM a zároveň veľký 6-palcový displej avšak s rozlíšením 2 160 × 1 080 pixelov a pomerom strán 18:9. Displej bude zároveň chránený 2,5D zakriveným sklom, pričom výrobcom tohto panelu má byť Japan Display Inc. (JDI).

Čítajte aj JDI má 6-palcový displej s pomerom strán 18:9, štartuje výrobu

Dodajme, že Xiaomi už má skúsenosti s použitím pomerne nekonvenčných displejov (ktoré však začínajú expandovať) – vlaňajší model Mi MIX ponúkol 6,4-palcový displej od firmy Sharp s pomerom strán 17:9.

Nie je pritom vylúčené, že Xiaomi Chiron bude v skutočnosti využívať nedávno predstavený takzvaný „Full Active displej“ od JDI. Aj keď sa skôr naznačovalo, že displej ako prvý dostane niektorá z vlajkových lodí od Sony – keďže JDI je spoločný podnik firiem Sony, Toshiba a Hitachi.

Čítajte aj Test LG G6: Výborne použiteľný smartfón

Xiaomi Chiron by tak ponúkol displej s rovnakým pomerom strán ako napríklad LG G6. Displej je relatívne vysoký, ale umožňuje produkovať užšie telefóny – lepšie padnú do ruky. Samsung zase využíva Infinity displej s pomerom strán 18,5:9 u svojich modelov Galaxy S8/S8+.