7.7.2017 09:05 | MobilMania

Prvý smartfón firmy RED má holografický displej

Zdroj: RED

Technológia použitá v displeji má byť úplne nová a neporovnateľná s tým, čo poznáme teraz.

Spoločnosť RED, ktorá je známa najmä výrobou profesionálnych kamier pre filmový priemysel ohlásila svoj prvý smartfón. Dostal označenie Hydrogen One a upúta hneď niekoľkými prvkami. Tým hlavným bude zrejme niečo, čo firma označuje za „holografický displej“.

Telefón má totiž disponovať 5,7-palcovým displejom s nanotechnológiou, vďaka ktorej bude displej schopný „bezproblémového prepínania medzi 2D obsahom, holografickým obsahom, 3D obsahom a interaktívnymi hrami“.

Hydrogen One má byť prvým smartfónom s holografickým displejom (zdroj: RED) Zdroj: RED

Z uvedeného popisu nie je celkom jasné, ako má celý systém fungovať a niektorí ľudia si možno spomenú na Amazon a jeho pokus s holografickým 3D displejom u Fire Phone , ktorý nedopadol celkom podľa predstáv výrobcu.

Samotný zakladateľ firmy RED Jim Jannard však ubezpečuje, že neexistuje dobrý spôsob akým opísať telefón pokiaľ ho neuvidíme. Taktiež dodal, že ich displej využíva technológiu, ktorú sme doteraz ešte nikdy nevideli.

Nebude to len o displeji

Firma sľubuje aj výnimočný zvuk a telefón ma využívať algoritmus, ktorý skonvertuje stereo zvuk na „viacpriestorové audio“. Hydrogen One bude podporovať aj zapojenie modulov podobne ako napríklad séria Moto Z , moduly sa však budú sústrediť na snímanie obrazu a telefón má bližšie nešpecifikovaným spôsobom spolupracovať aj s digitálnymi fotoaparátmi a kamerami RED.

Čítajte aj Paušály sa menia, trendom je väčší objem dát

(firemný PR článok)

O hardvéri výrobca neprezradil nič a nevieme tak, aký procesor chce výrobca použiť či koľko operačnej pamäte mobil dostane. Telefón by však mal disponovať 3,5mm audio jackom, microSD slotom a slotom USB typu C. Operačným systémom má byť Android.

Zariadenie by malo doraziť na pulty obchodov začiatkom roka 2018 za štartovaciu cenu 1 195 amerických dolárov. Dostupný má byť aj variant z titánu za 1 595 amerických dolárov. Podobné ceny sa dajú očakávaj aj v eurách.

Ak máte o telefón záujem, môžete si ho už predobjednať . Spoločnosť však zároveň dodáva, že moduly pre Hydrogen One nebudú dostupné v čase uvedenia telefónu a predpokladaný dátum uvedenia a ceny sa môžu ešte zmeniť.