9.7.2017 13:05 | MobilMania
Video

Microsoft údajne stále pracuje na Surface Phone. Možno sa bude dať skladať

Zdroj: Nokiapoweruser.com

Zariadenie Microsoftu má byť postavené na platforme ARM a bude drahé.

Microsoft možno projekt známy ako Surface Phone nevzdal. Brad Sams vo vysielaní The Sams Report uviedol, že od dvoch nezávislých zdrojov počul, že nové zariadenie Microsoftu sa objavuje v areáli spoločnosti. O zariadení hovorí na nasledujúcom videu, asi štyri minúty od času 22:15.

Sams nehovorí priamo, že by malo ísť o smartfón alebo tablet. Údajne ide o mobilné zariadenie založené na architektúre ARM, ktoré bude síce drahé podobne ako Surface Book, ale nie tak drahé ako napríklad HoloLens.

Na vývoji tajomného produktu má vraj pracovať Alex Kipman, ktorý stojí aj za vznikom headsetu HoloLens. Zariadenie má mať Composable Shell, ktoré umožňuje plnohodnotný používateľský zážitok vo Windows 10.

Predošlé špekulácie navyše naznačovali, že Microsoft pracuje na mobilnom zariadení, ktoré vyzerá úplne odlišne ako súčasné telefóny. Spoločnosti boli pridelené niektoré patenty, ktoré dokonca indikujú, že zariadenie Microsoftu môže mať dve obrazovky a bude sa dať preložiť ako kniha.

Je teda možné, že Sams vo videu hovorí práve o takomto mobile, spojitosť medzi nimi však nebola potvrdená. Kódové označenie zariadenia, o ktorom hovorí Sams, má byť Andromeda. Malo by ísť skôr akýsi vzor pre OEM partnerov, ktorí si následne vyrobia vlastný „Surface Phone“ podľa svojich predstáv.

Microsoft však zatiaľ oficiálne existenciu zariadenia nepotvrdil a keby aj existovalo, neznamená to ešte, že bude aj skutočne uvedené.