12.7.2017 08:10 | MobilMania

iPhone 8 vraj príde v štyroch farbách, vrátane zrkadlovej verzie

Zdroj: MacRumors

Teóriu menšieho počtu farieb predpovedá aj ďalší Apple guru.

Ohľadne očakávaného iPhonu, ktorý má byť predstavený v septembri, sa rozoberajú aj dostupné farebné verzie.

Jedným z najnovších tvrdení v tomto smere je, že iPhone 8 príde v štyroch farbách, vrátane takzvaného zrkadlového prevedenia. Na zaujímavosť upozornil portál Mac Rumors.

Čítajte aj Bezdrôtové nabíjanie pre nové iPhony sa vraj oneskorí

Za tvrdením, že nový smartfón s logom nahryznutého jablka príde v štyroch farebných verziách, stojí známy leaker Benjamin Geskin. Leaker nešpecifikoval o aké farby pôjde, no jedna z nich bude vraj predstavovať telo s reflexným povrchom, ktoré pripomína povrch krytu na iPhone 6s od neznámeho výrobcu. Leaker správu zverejnil na svojom twitterovom účte, hoci zdroj jeho informácií ostáva tajomstvom.

Leaker tipuje, že iPhone 8 bude mať podobné prevedenie (zdroj: Mac Rumors) Zdroj: MacRumors

Menej farieb predpovedajú viacerí

Je vysoko pravdepodobné, že nové telefóny prídu vo farbách odvíjajúcich sa od súčasnej línie iPhonov. Tie sú dostupné v čiernom, temne čiernom, zlatom, striebornom, ružovo-striebornom a červenom prevedení. Geskinovu teóriu štyroch farieb podporuje aj predpoveď známeho analytika a „veštca“ pre Apple produkty Ming-Či Kua. Ten tvrdí, že nové iPhony 8 sa pre zachovanie exkluzivity vrátia k menšiemu počtu farieb.

Analytik Ming-Či Kuo je v oblasti Apple predpovedí uznávaným človekom. Je totiž rekordmanom v počte správnych predpovedí, čo sa týka nových produktov alebo konania spoločnosti. Medzi jeho najlepšie správne predpovede patrí napríklad, že na jeseň roku 2014 Apple predstaví 12-palcový Macbook Air s Retina displejom alebo že spoločnosť v roku 2013 ukončí výrobu iPhonu 4S a telefóny iPhone 5 bude predávať v novom balení – ako iPhone 5C.