12.7.2017 13:03 | MobilMania

Toto má byť chystaný Google Pixel 2 XL

Zdroj: Android Police

Novinku má vyrábať juhokórejský LG.

Jednou z dlhšie očakávaných noviniek tohto kalendárneho roka bude druhá generácia telefónov Pixel od Google. Majú byť známe ako Pixel 2, resp. Pixel 2 XL.

Na internete sa teraz objavil render, ktorý by mal bližšie predstavovať druhý spomínaný model. Render vznikol na základe doteraz známych informácií od „hodnoverných a dobre informovaných zdrojov“. Na tému upozorňuje web Androidpolice.com.

Čítajte aj Nový únik: Google Pixel 2 a Pixel XL 2 majú ponúknuť Snapdragon 835 či 4GB RAM

Google Pixel 2 XL by mal disponovať zhruba 6-palcovým displejom AMOLED, ktorý ponúkne pomer strán 18:9. Vďaka tomu nebude telefón (oveľa) širší ako 5,5-palcový Pixel XL – k tomu sa ešte pridá aj veľmi tenký rámik displeja.

Na zadnej strane opäť nájdeme sklenenú oblasť, ktorá však bude tentoraz o poznanie menšia. Render naznačuje aj prítomnosť klasického (a nie duálneho) fotoaparát s LED bleskom, nechýba tu ani snímač odtlačkov prstov.

zdroj: Android Police Zdroj: Android Police

Pomerne novou informáciou má byť skutočnosť, že aj Pixel 2 XL má ponúknuť takzvaný aktívny rám – po jeho stlačení bude možné ovládať rôzne funkcie telefónu. Podobne ako je tomu u HT U11 a funkcionalite známej ako Edge Sense.

Čítajte aj HTC U11 oficiálne: Snapdragon 835 aj Edge Sense

Stránka Android Police však sama uvádza, že nemusí ísť ešte o finálny dizajn produktu. Jeho predstavenie sa zrejme stane realitou v októbri. Ďalšie parametre by mali zahŕňať Snapdragon 835, 4 GB RAM, (max.) 128 GB flashu či 3,5mm jack. Operačným systémom bude skoro určite už nový „Android 8.0“.