17.7.2017 09:25 | MobilMania

Meizu Pro 7 s dvoma displejmi aj fotoaparátmi príde čoskoro

Zdroj: Fonearena

Novinka bude predstavená ešte v priebehu tohto mesiaca.

Čínska firma Meizu začala rozposielať pozvánky na špeciálnu prezentáciu, ktorá sa bude konať 26. júla. V rámci nej má byť predstavený minimálne jeden špičkový smartfón. Pôjde o model Meizu Pro 7. Zároveň bude zrejme predstavený aj väčší „brat“ v podobe Meizu Pro 7 Plus.

Rodina Meizu Pro 7 má byť špecifická najmä tým, že ponúkne nielen duálny fotoaparát na zadnej strane, ale predovšetkým hneď dvojicu displejov.

Čítajte aj Meizu Pro 7: Na druhom displeji si zahráme aj Pac-Mana

No kým väčšina sekundárnych displejov má podobu tenkého informačného pásu nad hlavnou zobrazovacou jednotkou, tentoraz sekundárny displej nájdeme na zadnej strane.

fotogaléria
zdroj: Fonearena Zdroj: Fonearena

Druhý displej však nebude zhruba rovnako veľký ako hlavný displej – bude o poznanie menší. Mal by plniť úlohy doplnkového informačného displeja, ale tiež pomáhať pri snímaní snímok a vhodný by mal byť napríklad aj hranie (jednoduchších) hier. Úniky síce jasne naznačili, že displej bude farebný, no napriek tomu sa objavili aj správy o použití E Ink displeja.

Meizu Pro 7 má disponovať 5,2-palcovým hlavným displejom, kým Pro 7 Plus zrejme dostane 5,7-palcový. K tomu sa pridá čipset Helio X30, USB port typu C, 3,5mm jack pre slúchadlá, snímač odtlačkov prstov či už spomínaný duálny fotoaparát. Má pozostávať z dvojice 12-megapixelových senzorov od Sony (IMX386 a IMX286). Predná kamera bude 16-megapixelová, pripomína web Fonearena.com.

fotogaléria
zdroj: Fonearena Zdroj: Fonearena

Orientačná cena Meizu Pro 7 sa očakáva okolo hranice 400 eur, väčší model má stáť do 500 eur. Na výber majú byť rôzne verzie – z pohľadu farieb aj pamätí.