18.7.2017 13:03 | MobilMania

Samsung Galaxy S9 a Note 9: Nové informácie o displejoch

Zdroj: Ľubomír Vnuk

V prípade Galaxy Note 8 však ešte nebola predstavená ani terajšia generácia.

Dobre informované zdroje z prostredia juhokórejského výrobcu Samsung priniesli ďalšie informácie. Tentoraz sa (opäť) týkajú displejov nových generácií vlajkových lodí, písal web PhoneArena.com.

Z objednávok, ktoré mala dostať divízia Samsung Display, má okrem iného vyplývať, že z pohľadu veľkosti uhlopriečok by sme sa v budúcom kalendárnom roku nemali dočkať žiadnych veľkých zmien.

Nová generácia Galaxy S9 / S9+ má totiž ponúknuť v podstate identické uhlopriečky displejov – čiže 5,8-palcový (resp. 5,77-palcový) ako u S8 a 6,2-palcový (6,22-palcový) displej ako už S8+.

Očakávať môžeme zakrivenie displejov aj minimálne rámiky v štýle takzvaného „Infinity“ dizajnu, ktorý Samsung predstavil práve s príchodom S8 / S8+ v tomto roku.

Čítajte aj Test Samsung Galaxy S8: Úplne iný smartfón

Zároveň sa predpokladá, že Samsung sa opäť pokúsi integrovať snímač odtlačkov prstov pod displej. S touto technologickou inováciou vraj koketoval už pri súčasných vlajkových lodiach, no napokon ňou nemá disponovať ani chystaný Galaxy Note 8.

Mimochodom, ohľadne Galaxy Note 9 (čiže nástupcu ešte nepredstaveného tabletofónu) sa taktiež objavilo nové info o displeji. K dispozícii máme mať opäť cca. 6,3-palcový (6,32-palcový) panel.

Samsung Galaxy Note 7 (zdroj: Ľubomír Vnuk) Zdroj: Ľubomír Vnuk

Samotný Note 8 bude predstavený v auguste. Samsung má pri línii Note rozhodne čo naprávať, keďže povesť Galaxy Note 7 doslova rozprášil škandál okolo vybuchujúcich batérií .

Dodajme ešte, že práce na Galaxy S9 mali podľa nepotvrdených správ začať už pred pár mesiacmi. Samsung a Qualcomm vraj zároveň úzko kooperujú na novom čipsete pre Galaxy S9 / S9+. Možno bude známy ako Snapdragon 845.