20.7.2017 21:06 | MobilMania

Časť vrátených Galaxy Note 7 čaká recyklácia. Plánujú z nich extrahovať tony surovín

Zdroj: The Korea Herald

Plány spoločnosti zahŕňajú rozobratie smartfónov na jednotlivé komponenty a ich následné rozpredanie, znovupoužitie alebo recykláciu.

Spoločnosť Samsung tento týždeň oznámila, že už začala so spracovaním smartfónov Galaxy Note 7, ktoré sa jej vrátili v rámci celosvetovej zvolávacej akcie. A hoci obmedzený počet kusov s upravenými špecifikáciami firma opäť predáva , veľká časť zariadení prejde recykláciou. Téme sa venoval web The Korea Herald.

Zákazníci Samsungu späť odovzdali zhruba 3,5 milióna smartfónov Galaxy Note 7. Je teda pochopiteľné, že firma hľadá čo možno ekologicky najpriaznivejšie riešenie problému.

Galaxy Note Fan Edition sa zatiaľ predáva iba v Južnej Kórei (zdroj: The Korea Herald) Zdroj: The Korea Herald

Kusy, ktoré sa do predaja nevrátia, tak skončia rozmontované na jednotlivé súčiastky. Nepoškodené komponenty, napríklad displeje, pamäte či fotoaparáty, potom spoločnosť ďalej predá, respektíve zrecykluje. S pomocou špecializovaných firiem plánuje Samsung zo zariadení vyťažiť až 157 ton materiálov ako je zlato, striebro či meď.

Čítajte aj Čo sa vlastne stalo s Note 7? Pozrite si, ako sa situácia vyvíjala

Všetky informácie k téme nájdete v našom súhrnom článku z januára . Smartfónu Galaxy Note Fan Edition, ktorý predstavuje (už bezpečnú) reinkarnáciu „Note sedmičky“, sme sa tiež venovali v samostatnej bleskovke.