21.7.2017 10:14 | MobilMania

Príde v septembri aj nový iPhone SE? Vraj to nie je vylúčené

Zdroj: Apple

Krátko po tom, čo známy analytik zamietol príchod nového iPhone SE, sa objavujú špekulácie tvrdiace presný opak.

Francúzky portál iGeneration, tvrdí , že Apple na september chystá uvedenie nového modelu iPhone SE. Web sa odvoláva na anonymné, avšak „dobre informované“ zdroje.

Uvedená informácia je však v priamom rozpore s tvrdeniami známeho čínskeho analytika Pana Jiutanga, ktorý začiatkom týždňa uvádzal, že nového iPhonu SE sa nedočkáme.

4-palcový iPhone SE je momentálne najlacnejším iPhonom (zdroj: Apple) Zdroj: Apple

Tento rok má nastať uvedenie až trojice nových iPhonov, ani o jednom z nich sa však zatiaľ nehovorilo ako o iPhone SE. iGeneration dokonca tvrdí, že uvedenie iPhone 8 bude odložené na november a miesto neho v septembri Apple predstaví menší iPhone SE.

O odložení iPhone 8 nepočujeme prvýkrát a dlhšie o ňom hovorí viac zdrojov. Skôr sa však predpokladá, že síce telefón bude predstavený v septembri, no na jeho príchod do predaja si počkáme dlhšie ako obvykle. Prípadne bude spočiatku dostupný len veľmi obmedzený počet kusov.

Cena nového modelu iPhone SE by mala začínať na úrovni 399 €. Zdroj však neuvádza, akú kapacitu pamäte mobil ponúkne. Taktiež nie sú spomenuté žiadne technické detaily. Nie je tak známe, aké potenciálne vylepšenia by nový smartfón mal priniesť oproti pôvodnej verzii.