25.7.2017 21:39 | MobilMania

Google zverejnil nový náhľad Androidu 8.0 O. Oficiálna verzia príde čoskoro

Zdroj: redakcia

Hotový systém máme očakávať „neskôr toto leto“. Solídnym tipom sa zdá byť koniec augusta.

Oficiálne vydanie Androidu 8.0 O sa pomaly blíži. Spoločnosť Google v uplynulých hodinách vydala v poradí už štvrtý vývojársky náhľad pripravovanej verzie operačného systému, ktorý označuje aj ako „release candidate“. Zostavenie by teda malo byť prakticky hotové, respektíve iba s malými chybami. Téme sa venoval web Android Police.

Väčšina zmien sa nachádza „pod kapotou“, súvisí teda s výkonom alebo stabilitou systému. Za zmienku ale stojí napríklad aj jemne upravená uzamykacia obrazovka či nová minihra s chobotnicou (anglicky „Octopus“).

Uzamykacia obrazovka sa v DP4 Androidu 8.0 O dočkala niekoľkých dizajnových zmien. Hodiny boli zmenšené a dátum už nie je celý písaný veľkými písmenami – Minihra s chobotnicou je zrejme narážkou na stále neznámy názov Androidu O (chobotnica sa do anglického jazyka prekladá ako „octopus“) (zdroj: redakcia) Zdroj: redakcia

Štvrtý vývojársky náhľad Androidu 8.0 O je dostupný pre zariadenia Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P a Nexus Player vo forme OTA aktualizácie pre členov programu Android O Beta alebo ako Factory Image .

Už čoskoro

Na záver dodajme, že Google zatiaľ presný dátum uvedenia finálnej verzie Androidu O nespresnil. Z časovej osi Beta programu vieme, že to bude v treťom kvartáli tohto roka, pričom na vývojárskom blogu sa najnovšie píše „neskôr toto leto“.

Čítajte aj Vyskúšali sme tretie zostavenie Androidu 8.0: Stabilnejší a menej vybavený

Skúsenosti z minulého roka spolu s pomerne pravidelným vydávaním vývojárskych náhľadov však naznačujú, že distribúcia finálneho Androidu 8.0 O by mala začať koncom augusta.