7.8.2017 10:11 | MobilMania

Sharp chystá mobil s bezrámikovým displejom. Má predbehnúť aj Xiaomi Mi Mix

Zdroj: AndroidAuthority.com

Displej novinky nebude najväčší v uhlopriečke, v pomere k telu však áno. Jeho príchod je za rohom.

Spoločnosť Sharp už má vo svojej ponuke smartfóny s displejom, ktorý má minimalistické rámiky a pomer prednej strany k displeju je tak veľmi vysoký. Teraz však pracuje na zariadení, ktorého pomer obrazovky k čelnej strane bude údajne najvyšší na trhu, píše web Android Authority.

Takýto prívlastok má niesť model Aquos S2, ktorého pomer displeja k telu má byť až 84,95 %. Touto hodnotou by tak mobil prekonal aj zariadenia ako Samsung Galaxy S8 Plus s pomerom 84 % alebo Xiaomi Mi Mix s pomerom displeja a obrazovky 83,6 %.

Jeden z konceptov toho, ako by Aquos S2 mohol vyzerať. Tenký rámik však bude „len“ na troch stranách (zdroj: Androidauthority.com) Zdroj: AndroidAuthority.com

Najväčší z pohľadu pomerov

Uhlopriečka displeja u Aquos S2 nemá byť najväčšia na trhu a má mať 5,5 palca. Podľa slov výrobcu však vďaka takmer neexistujúcim rámikom bude mať používateľ pocit, akoby v ruke držal 5-palcový mobil.

Zatiaľ nie je presne jasné, na ktorej strane bude hrubší rámik. Firma len hovorí, že telefón bude mať „štíhle rámiky na troch stranách“. S istotou môžeme predpokladať, že dve z nich budú bočné, či však bude tenký rám na hornom alebo dolnom okraji je stále otázne.

Napriek tomu, že drvivú väčšinu prednej strany bude zaberať displej, nájde si na nej miesto aj reproduktor a selfie fotoaparát. Pre tieto komponenty firma vyvŕta drobné dierky do panela.

Sharp tiež prezradil, že jeho cieľom je vyrobiť telefón úplne bez rámikov, no k tomu mu stoja v ceste niektoré technologické prekážky ako umiestnenie prednej kamery a snímača odtlačkov prstov.

Ďalšie špecifikácie neznáme

Z hľadiska ostatných technických špecifikácií nie je o telefóne oficiálne nič známe. Predošle špekulácie hovoria o čipsete Snapdragon 630 alebo 660, 4 či 6 GB RAM, ďalej o 12 Mpx zadnom fotoaparáte a 8 Mpx prednom.

Na odhalenie kompletných parametrov však už dlho čakať nebudeme. Sharp má Aquos S2 predstaviť už zajtra.