8.8.2017 09:25 | MobilMania

Očakávaná Sony Xperia XZ1 má ponúknuť už Android 8.0

Zdroj: Ján Trangel

Novinka od Sony sa objavila v porovnávacom teste GFX Bench.

Prostredníctvom porovnávacieho testu GFX Bench sa môžeme dozvedieť podrobnejšie technické parametre očakávanej novinky od Sony.

Konkrétne ide o zariadenie s očakávaným označením „Sony XZ1“ , ktoré vystupuje aj ako G8341 a G8342. Druhé označenie zrejme naznačuje podporu dvoch SIM kariet, uvádza web GSMArena.com.

Sony XZ1 by mal okrem iného ponúknuť 5,1-palcový displej s Full HD rozlíšením, čipset Snapdragon 835, 4 GB RAM či 64 GB vnútorného flash priestoru.

zdroj: GFX Bench Zdroj: GFXBench

Porovnávací test tiež naznačuje 19-megapixelový hlavný fotoaparát na zadnej strane (označený ako 18 MP) a prednú 13-megapixelovú selfie kameru (v databáze sa uvádza 12 MP, no tieto údaje nebývajú presné).

Prekvapením je kolónka operačný systém. Pôvodné zdroje (a tiež porovnávací test GeekBench) totiž naznačovali platformu Android 7.1.1. Aktuálny záznam z GFX Bench však už uvádza celkom nový Android 8.0 – navyše s prívlastkom „Android Sony Edition”.

Pokiaľ tak telefón nedostane úplne nový Android už v rámci svojho príchodu do predaja, dá sa predpokladať skorá aktualizácia.