9.8.2017 08:05 | MobilMania

Google opäť opravoval Android. Augustový balíček prináša 51 záplat

Zdroj: Shuterstock

Spoločnosť Google tento mesiac záplaty rozdelila nie na dve, ale hneď až tri kategórie. Riešené totiž boli aj problémy s ovládačmi v zariadeniach Pixel a Nexus.

Začiatok mesiaca je už tradične spätý aj s vydaním nového balíčka bezpečnostných záplat pre operačný systém Android. Inak tomu nie je ani tentoraz, spoločnosť Google zverejnila zoznam opráv a na svoje stránky „zavesila“ taktiež nové zostavenia pre podporované zariadenia. Zmeny by sa do kódu AOSP mali dostať v najbližších dňoch. Téme sa venoval web XDA Developers.

Spolu 51 už opravených bezpečnostných problémov firma rozdelila do troch kategórií. 28 stredne až kriticky závažných záplat sa týka výhradne AOSP kódu a zoskupených je v aktualizácii datovanej na 1. august .

Ilustračný obrázok (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shuterstock

Aktualizácia datovaná na 5. august okrem vyššie spomenutých opráv zahŕňa ďalších 14, ktoré sú spojené s hardvérom od konkrétnych výrobcov (napríklad Broadcom, Qualcomm alebo povedzme MediaTek).

Do tohto rozdelenia, ktoré má výrobcom smartfónov uľahčiť distribúciu nových aktualizácií, však tento mesiac bola pridaná ďalšia skupina záplat . Patrí tu spolu 9 opráv softvéru ovládačov. Dostanú ich výlučne zariadenia od Googlu (Pixely a Nexusy) v jednom balíčku spolu so záplatami z 5. augusta.

Čítajte aj Tieto smajlíky prídu na mobily, tablety aj počítače už budúci rok

Záplaty už sú dostupné pre zariadenia Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9 a Nexus Player vo forme úplných OTA balíčkov a Factory Imageov . Bezdrôtových OTA aktualizácií by sa používatelia mali dočkať v najbližších týždňoch.