16.8.2017 10:31 | MobilMania
Video

Samsung Galaxy S5 prežil pád z výšky 300 metrov

Zdroj: Samsung

Pád sa podarilo zaznamenať na video. Po chvíli ho našiel človek, ktorý ho vrátil majiteľovi.

Niekedy stačí aj nešťastný pád z výšky jedného metra a váš telefón je rozbitý a nefunkčný. Inokedy má zase majiteľ šťastie aj pri páde mobilu z výšky asi 304 metrov z lietadla. Také šťastie mal Blake Henderson, ktorému Galaxy S5 vypadol z lietadla a nerozbil sa, informuje portál Sam Mobile.

Smartfón navyše celý pád aj nájdenie zaznamenal na video, pretože Blake práve nahrával svoj výlet na lietadle. Telefón sa mu pravdepodobne vyšmykol z rúk a voľným pádom letel k zemi viac ako 300 metrov.

Väčšina takýchto prípadov by asi skončila rozbitým telefónom, Blakeov Galaxy S5 mal však šťastie, pretože pristal na relatívne mäkkom povrchu – na tráve v záhrade. Aj tam na neho čakala ďalšia šťastná náhoda a po chvíľu ho našiel majiteľ domu, vedľa ktorého dopadol.

Nálezca vrátil telefón majiteľovi, ktorý možno už ani nedúfal, že svoj mobil niekedy uvidí v jednom kuse. Faktom však je, že pri strete s cestou či s iným tvrdým povrchom by sa mobil pravdepodobne rozbil na niekoľko kúskov. Šťastím tiež bolo, že nepadol niekomu na hlavu.