17.8.2017 12:06 | MobilMania

Polaroid uviedol dvojicu nových smartfónov a tablet

Zdroj: Polaroid

Mobily zachytené fotky nevytlačia a majú na dnešné pomery netradične široké rámy okolo displeja.

Americkú spoločnosť Polaroid si väčšina ľudí spája zrejme s fotoaparátmi, ktoré zachytený záber okamžite vytlačia. Pod značkou Polaroid sa však vyrábajú aj smartfóny či tablety. Cenovo dostupné tablety uviedla dokonca už pred viac ako troma rokmi a teraz pridáva do portfólia dva nové modely s tabletom.

Extra kvalitné fotky nečakajte

Nové smartfóny majú označenie Cosmo K a Cosmo K Plus. Ako prvá vec, ktorá z hľadiska dizajnu pravdepodobne udrie do očí, sú hrubé rámiky okolo displeja. V čase, keď sa väčšina výrobcov snaží minimalizovať okraje okolo displeja, ide o diskutabilný dizajnérsky krok.

U menšieho Cosmo K má displej päť palcov a rozlíšenie 720 × 1 280 pixelov. Srdcom zariadenia je štvorjadrový čipset od MediaTek s taktom 1,3 GHz, ktorému sekunduje na dnešnú dobu už podpriemerný 1 GB RAM.

fotogaléria
Smartfón Polaroid Cosmo K vo farbe Aqua (zdroj: Polaroid) Zdroj: Polaroid

Vstavené úložisko má 8 GB, je ho však možné zväčšiť pomocou pamäťových kariet o 32 GB. O chod prístroja sa postará batéria s kapacitou 2 800 mAh. Od firmy preslávenej fotografickou technikou by niekto možno čakal aspoň nadštandardné fotoaparáty pre smartfón, realita je však taká, že mobil má len bežný 13 MP objektív na zadnej strane a 5 MP objektív na prednej.

Dobré meno značke sa firma nepokúšala urobiť ani softvérom, ktorý by pridával špeciálne funkcie fotoaparátom. Operačným systémom je starší Android 6.0 Marshmallow.

O čosi lepší model Cosmo K Plus disponuje o pol palca väčším displejom, ale s rovnakým rozlíšením. Rovnaký je aj čipset, kapacita operačnej pamäte a vstavaného úložiska. Zmena sa nekoná ani u fotoaparátov, identická je aj kapacita batérie.

Oba mobily sú dodávané so silikónovým krytom. Dostupné budú zatiaľ len v Mexiku, cena však zostáva zatiaľ neznáma.

Do tretice tablet

Okrem dvojice smartfónov uviedla firma aj tablet Jet C7. Ten poháňa taktiež štvorjadrový čipset od MediaTek, ale s taktom 1 GHz. RAM je veľká 1 GB, a pre súbory a operačný systém je k dispozícii 8 GB miesta s možnosťou rozšírenia cez pamäťové karty o ďalších 32 GB.

fotogaléria
Aj tablet má výrazné rámy okolo displeja (zdroj: Polaroid) Zdroj: Polaroid

Tablet má displej veľký 7 palcov, jeho rozlíšenie však výrobca neuviedol. Predný aj zadný fotoaparát má rovnaké rozlíšenie – 5 MP. Batéria disponuje ešte menšou kapacitou ako u smartfónov, a to 2 650 mAh. Operačným systémom je Android 6.0 Marshmallow.

Aj nový tablet bude dostupný zatiaľ len v Mexiku. Ani jeho cenu nepoznáme.