21.8.2017 13:13 | MobilMania

Chystaný systém iOS 11 umožní rýchlo deaktivovať senzor TouchID

Zdroj: Shutterstock

Po novom bude stačiť päťkrát stlačiť tlačidlo zapnutia. Deaktivovať by sa takto malo dať aj odomykanie skenovaním tváre.

Apple do svojho najnovšieho mobilného operačného systému vraj implementuje možnosť jednoduchého a rýchleho vypnutia skenovania odtlačku prsta cez TouchID. Uvedený fakt odhadli istý používateľ na sociálnej sieti Twitter a funkciu potvrdil portál The Verge.

Pre deaktivovanie TouchID bude stačiť päťkrát rýchlo stlačiť tlačidlo zapnutia/vypnutia. Po tomto kroku sa obíde nutnosť odomknutia telefónu cez TouchID a je možné zatelefonovať na núdzové čísla. TouchID zostane deaktivované do najbližšieho zadania číselného kódu.

Ak chce používateľ vypnúť TouchID v súčasných verziách iOS, musí reštartovať iPhone, počkať niekoľko dní kým sa TouchID nevypne sám a nezobrazí sa výzva o zadanie kódu, pokúsiť sa odomknúť telefón iným prstom niekoľkokrát po sebe alebo natvrdo vypnúť funkciu v nastaveniach zariadenia.

Čítajte aj Apple šesticou nových videí predstavuje funkcie iOS 11 na iPadoch

V súvislosti s novými iPhonmi sa hovorí aj o integrácii rozpoznávania tváre. Aj tento biometrický systém by mal slúžiť na odmykanie prístroja. Päťnásobné stlačenie tlačidla zapnutia by malo deaktivovať aj túto funkcionalitu.